Skip to main content
Close Menu

Nieuws

Hieronder vindt u nieuws- en persberichten van het CBF.

Scroll horizontaal voor meer info
22Nov2018

Zeven nieuw Erkende organisaties

Het CBF heeft zeven nieuwe organisaties erkend. Deze organisaties mogen zich vanaf nu ook een Erkend Goed Doel noemen. Van harte gefeliciteerd!

Lees verder
15Nov2018

In de spotlights: Villa Pinedo

Alle kinderen van gescheiden ouders moeten zich net zo gelukkig voelen als kinderen uit intacte gezinnen. Dit is de missie van Villa Pinedo, een stichting die sinds 2011 dť plek is voor kinderen van gescheiden ouders.

Lees verder
8Nov2018

Webinar: Geef Gerust aan de deur!

Alles wat je moet weten over collectes, werving en verkoop aan de deur.

Lees verder
30Okt2018

Impact Challenge: update

Noteer het alvast in je agenda: op vrijdag 29 maart organiseert de Impact Challenge het volgende Impact Event in Amsterdam.

Lees verder
29Okt2018

Meest vrijgevige gemeenten in Nederland: Urk, Rozendaal en Bunschoten

Bekijk de infographic met daarin het overzicht van de collecteopbrengsten 2017.

Lees verder
26Okt2018

Collectebus onverminderd populair bij gevers aan het goede doel

50% van de ondervraagden liet weten het liefst via de collectebus te geven. Dit blijkt uit de nieuwste meting onder het Nederlandse Donateurspanel (NDP), een representatieve steekproef van Nederlandse donateurs.

Lees verder
22Okt2018

Toezichthouder CBF heft verscherpt toezicht Landschap Noord-Holland op

Het verscherpt toezicht dat in april 2018 werd ingesteld naar aanleiding van een fraude van een medewerker van Landschap Noord-Holland is per 11 oktober 2018 opgeheven.

Lees verder
19Okt2018

"De rotte appels moeten uit de mand"

Hoe voorkom je seksueel wangedrag door medewerkers van hulporganisaties? Het was dť vraag van een wereldwijd aangeslagen noodhulp- en ontwikkelingssector, nadat de seksschandalen in HaÔti en elders in februari dit jaar aan het licht kwamen. De Nederlandse hulpsector kwam meteen in actie en stelde het Gezamenlijk Actieplan Integriteit op. Ook de brede goededoelensector heeft zich hierbij aangesloten. Onderdeel van dit Actieplan is het voorstel voor een veel strikter screeningsbeleid van hulpverleners.

Lees verder
1Okt2018

Vier nieuwe organisaties erkend door het CBF

Het CBF heeft de volgende organisaties erkend. Zij mogen zich vanaf nu ook een Erkend Goed Doel noemen. Van harte gefeliciteerd!

Lees verder
14Sep2018

VNG: ĎWij raden gemeenten aan de CBF-erkenning leidend te laten zijn bij vergunningverleningí

De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) paste deze zomer de collectebepaling in haar model-Algemeen Plaatselijke Verordening (model-APV) aan. Toezichthouder CBF, Stichting Collecteplan en de brancheorganisatie van wervingsbureaus DDDN dienden daartoe een tekstvoorstel in ter vervanging van het oude artikel over collecteren en inzamelen ten behoeve van goede doelen.

Lees verder