Skip to main content
Close Menu

Nieuws

Hieronder vindt u nieuws- en persberichten van het CBF.

Scroll horizontaal voor meer info
8Jun2018

Donateurs aan het woord in campagne Geef Gerust

Dit weekend gaat de vervolgfase van de landelijke publiekscampagne ‘Geef Gerust aan een Erkend Goed Doel’ van start. Kern van de campagne is dat je gerust kunt geven aan een Erkend Goed Doel. Diverse donateurs laten in een filmpje weten waarom ze geven aan een Erkend Goed belangrijk vinden.

Lees verder
7Jun2018

Nieuwe organisaties erkend

Het CBF heeft de volgende organisaties erkend. Zij mogen zich vanaf nu ook een Erkend Goed Doel noemen. Van harte gefeliciteerd!

Lees verder
4Jun2018

Nieuwe benoeming in de raad van toezicht

Op voordracht van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten is Pieter Heiliegers toegetreden tot de raad van toezicht van het CBF. Heiliegers is burgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude alsook waarnemend burgemeester van Uithoorn.

Lees verder
23Mei2018

NSGK waarschuwt voor kaartverkopers

In de gemeente De Bilt worden momenteel kaarten aan de deur verkocht, zogenaamd voor NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Dit is echter niet het geval; NSGK verkoopt nooit kaarten aan de deur.

Lees verder
8Mei2018

De sector werkt samen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen

Een aantal voorvallen van grensoverschrijdend gedrag bij goede doelen eerder dit jaar heeft geleid tot een Algemeen Overleg in de Tweede Kamer en een gezamenlijke aanpak om dit soort voorvallen zoveel mogelijk te voorkomen. Het Algemeen Overleg Noodhulp is een overleg tussen partijen die betrokken zijn bij de uitvoering van ontwikkelingssamenwerking en noodhulp.

Lees verder
4Mei2018

Vier organisaties erkend door CBF

In april heeft het CBF vier nieuwe organisaties erkend. Deze mogen zich vanaf nu ook een Erkend Goed Doel noemen. Van harte gefeliciteerd!

Lees verder
2Mei2018

CBF opnieuw geaccrediteerd door Raad voor Accreditatie

Op 12 april 2018 heeft het CBF de accreditatie van de Raad voor Accreditatie (RvA) opnieuw verkregen. Vanaf die datum vallen Erkenningsbesluiten weer onder accreditatie van de RvA.

Lees verder
26Apr2018

Moresprudentieplatform gaat van start

Het toezicht op goede doelen is sinds een aantal jaar goed georganiseerd. Het CBF (Centraal Bureau Fondsenwerving) is aangewezen als toezichthouder. Alle goede doelen die voldoen aan de door de sector vastgestelde normen en zich onder toezicht laten stellen, krijgen het predicaat: “Erkend Goed Doel”. Het aantal door het CBF erkende goede doelen is inmiddels ruim 500 en blijft stijgen. Ook steeds meer kleine organisaties verwerven deze erkenning.

Lees verder
19Apr2018

CBF Jaarverslag 2017: De Erkenning als standaard

In 2017 werd een belangrijke mijlpaal bereikt: 500 Erkende Goede Doelen in Nederland. Hiermee staat circa 80% van het particuliere geefgeld onder actief toezicht van het CBF. Twee jaar na haar lancering, is de Erkenning hard op weg om de standaard te worden in de goededoelensector. Dat is de hoofdboodschap van het vandaag gepubliceerde en geheel vernieuwde CBF jaarverslag 2017.

Lees verder
9Apr2018

Nieuwe Erkende organisaties

We hebben weer drie nieuwe organisatie erkend. Zij mogen zich vanaf nu ook Erkend Goed Doel noemen.

Lees verder