In de Spotlights: Villa Pinedo

15 november 2018
Vrijwilligers van Villa Pinedo

Alle kinderen van gescheiden ouders moeten zich net zo gelukkig voelen als kinderen uit intacte gezinnen. Dit is de missie van Villa Pinedo, een stichting die sinds 2011 dé plek is voor kinderen van gescheiden ouders. Bij Villa Pinedo zijn kinderen van gescheiden ouders de experts. Zij maken volwassenen bewust van wat er in het hoofd en het hart van kinderen met gescheiden ouders omgaat en ondersteunen de kinderen van gescheiden ouders.

‘’Dat is wat onze stichting zo bijzonder maakt. Want wie weet er nou beter hoe het is om te leven met gescheiden ouders dan de kinderen zelf?’’

De experts doen dit door het geven van tips. Ze bieden een luisterend oor, zijn Online-Buddy voor de kinderen van gescheiden ouders via de MyBuddy app, ze geven face-2-face-workshops aan (v)echtscheidende ouders, voorlichting op scholen, ze maken vlogs of schrijven artikelen of geven advies in de online-training ‘Aan alle gescheiden ouders’ voor gescheiden ouders.

‘Aan alle gescheiden ouders’

In de open brief ‘Aan alle gescheiden ouders’ staat wat veel kinderen van gescheiden ouders denken en voelen. Tijdens het Superrelatie Weekend van 365 Dagen Succesvol in september heeft Isa deze open brief voorgelezen in de Ziggo Dome aan meer dan 5.000 mensen.

Dit optreden is opgenomen en deze video heeft vervolgens veel mensen op social media bereikt en geraakt. De video is op drie pagina’s op Facebook gedeeld. De eigen pagina’s van Villa Pinedo: Villa Pinedo en Aan alle gescheiden ouders en de pagina van 365 Dagen Succesvol. De video is bij elkaar inmiddels al ruim 1 miljoen keer bekeken en het blijft stijgen. De video is bij elkaar meer dan 23.000 keer gedeeld.

Voor Villa Pinedo heeft dit geresulteerd in meer aanmeldingen voor het Buddyproject, aanvragen voor presentaties en vragen om mee te werken aan tv- en radioprogramma’s.

Groei

Villa Pinedo heeft in het afgelopen jaar meer dan 500 kinderen geholpen aan een Online Buddy.  Er zijn ruim 3.800 vragen op het forum van Villa Pinedo binnengekomen, waarvan 2.500 vragen door kinderen en 1.300 door (v)echtscheidende ouders die advies hebben gevraagd aan een van de jongerenexperts.

De Erkenning

Villa Pinedo is sinds september 2018 een Erkend Goed Doel. Villa Pinedo heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en vond de aanvraagprocedure een goede check voor de professionalisering van de organisatie.

‘’Bij de huidige omvang en status is de CBF-erkenning eigenlijk onontbeerlijk. Het is een teken van vertrouwen, zowel richting ons bestuur als donateurs en participerende fondsen.’’

Belanghebbenden van Villa Pinedo zagen ook de meerwaarde van de Erkenning in.

‘’We hebben het goede nieuws van de erkenning direct naar onze fondsen gestuurd en die reageerden enthousiast. Daarnaast hebben we heel duidelijk voor ogen wat er de komende maanden en jaren nog moet gebeuren voor de volgende fase.’’

 

Wij zijn geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie onder registratienummer C-130 & lid van het International Committee on Fundraising Organizations.