Roline de Wilde directeur CBF, Toezichthouder Goede Doelen gaat per 1 maart 2019 nieuwe uitdaging aan

9 december 2018
Roline de Wilde

Sinds haar aantreden in februari 2016 heeft ze het toezicht door het CBF op erkende goede doelen gemoderniseerd. Zo is het huidige toezicht meer ontwikkelgericht. Roline de Wilde: “Ik ben ontzettend trots op de medewerkers van het CBF die vol aan de slag zijn gegaan met het ontwikkelen en implementeren van onze ontwikkelgerichte manier van toezichthouden. De grote groei van het aantal erkende goededoelenorganisaties (nu ruim 570) is een indicatie dat de Erkenning inmiddels de standaard in de sector is geworden. Daarom laat ik het CBF met een gerust hart achter.”

In samenwerking met de goededoelensector is er de afgelopen jaren veel bereikt. “Ik heb enorm genoten van de samenwerking met velen bij het implementeren en verbreden van de Erkenningsregeling, het ontwikkelen van de gemeenschappelijke Geef Gerust-Campagne, het initiëren van de Impact Challenge, het uitwerken van het gezamenlijke Actieplan Integriteit en het ontwikkelen van het Erkenningspaspoort”. Dit paspoort dat per 1 maart 2019 in de normen van de Erkenningsregeling is opgenomen, zorgt voor transparantie in een oogopslag doordat de belangrijkste basisgegevens van Erkende Goede Doelen op toegankelijke wijze worden getoond. “Het is mooi om de implementatie van dit paspoort nog mee te maken”, aldus de Wilde.”

Voorzitter Raad van Toezicht CBF, Jos van Lange: “Roline heeft in de drie jaren dat zij leiding heeft gegeven aan het CBF een fantastische doorstart gerealiseerd. Met veel energie en daadkracht heeft zij de organisatie in een nieuwe fase gebracht en daarmee samen met de sector een belangrijke bijdrage geleverd aan het toezicht op goede doelen in ons land. De Raad van Toezicht is Roline daarvoor zeer erkentelijk. Wij wensen haar veel succes bij haar nieuwe baan.”

Per 1 maart 2019 gaat Roline als directeur aan de slag met de uitdagingen waar de Kindertelefoon momenteel voor staat.

Wij zijn geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie onder registratienummer C-130 & lid van het International Committee on Fundraising Organizations.