In de Spotlights: Ajax Foundation

13 december 2018
Spelers Ajax op bezoek bij zieke kinderen

De Ajax Foundation is een stichting van Ajax die wil dat kinderen gelijke kansen krijgen om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Dus rijk of arm, een beperking of kerngezond: dat mag geen verschil maken. Om dit te bereiken organiseren ze leuke projecten en evenementen voor kinderen en jongeren onder de 19 jaar, in Amsterdam en Kaapstad.

Life Skills & Clinics

Voor kinderen van groep 5 tot en met 8 zijn er bijvoorbeeld de Life Skills & Clinics. Hierin krijgen leerlingen een coole voetbalclinic, maar leren ze ook veel over gezonde voeding, social media en omgaan met geld met als doel leren hoe je je binnen en buiten de lijnen goed gedraagt. De clinics zijn gericht op respect, samenwerken, plezier en discipline en sportiviteit in de breedste zin van het woord.

De Ajax Foundation biedt in Kaapstad voor jongeren een Life Skills & Clinics programma met sportactiviteiten aan waarmee wordt geprobeerd de criminaliteit in Zuid-Afrika te verminderen. Het programma heeft als doel kinderen hoop en kansen te geven door het aanleren van levensvaardigheden.

Bezoek selectie Kinderstad

Kinderen met een (chronisch) ziekte brengt de Ajax Foundation, met de selectie, regelmatig een bezoek in Kinderstad (locatie VUmc) en nodigt kinderen uit bij Ajax om een bijzondere wens in vervulling te laten gaan.

More than Friends

Voor kinderen met een beperking organiseert de Ajax Foundation samen met haar maatschappelijk partner ABN AMRO de ‘Ajax More than Friends’ dag (voorheen G-dag), een sportieve dag waar de deelnemers uitgedaagd worden hun grenzen te verleggen en plezier te beleven aan sport. Ook wordt ieder seizoen een voetbaltoernooi, de ‘Friends Cup’, georganiseerd op De Toekomst. Plezier staat op beide dagen voorop.

Erkend Goed Doel

De Ajax Foundation is sinds september een Erkend Goed Doel. “Daar zijn we enorm trots op”, aldus Jeannette Jongejans, manager van de Ajax Foundation. “Het keurmerk laat zien dat onze Foundation uitstekend werk verricht en aan alle kwaliteitseisen voldoet.”

Ajax is de eerste voetbalclub in Nederland met een Foundation die de Erkenning heeft. Jongejans: “Mensen en bedrijven die aan de Ajax Foundation schenken, weten nu ook dankzij het keurmerk dat hun donatie op een goede manier wordt besteed.”

Wij zijn geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie onder registratienummer C-130 & lid van het International Committee on Fundraising Organizations.