Transparantie in één oogopslag: het CBF-Erkenningspaspoort

18 december 2018
Logo CBF

Afgelopen week heeft het CBF alle Erkenningshouders per e-mail geïnformeerd over het CBF-Erkenningspaspoort. Met het CBF-Erkenningspaspoort geven we de donateur en andere belangstellenden op een eenduidige, neutrale en begrijpelijke manier een overzicht in handen met de belangrijkste basisgegevens van Erkende goede doelen.

Overal dezelfde informatie
Met ingang van 1 maart 2019 is de publicatie van het CBF-Erkenningspaspoort opgenomen in de normen van de Erkenningsregeling. Het paspoort vormt ook de basis voor het Register Erkende Goede Doelen op de website van het CBF, dat op dit moment wordt vernieuwd. Zo komt het publiek voortaan overal dezelfde relevante informatie over Erkende Goede Doelen tegen.

Check de inhoud van uw paspoort
Het CBF heeft de paspoorten gevuld met informatie uit de jaarverslagen en kwalitatieve informatie, aangeleverd in MijnCBF. Omdat het CBF-Erkenningspaspoort openbaar wordt, bieden wij organisaties t/m vrijdag 4 januari de gelegenheid de financiële kengetallen en organisatiegegevens te checken en wijzigingen in de kwalitatieve tekst aan te brengen. In januari worden de paspoorten van alle Erkende Goede Doelen op de CBF-site gepubliceerd. De paspoorten zullen ieder jaar worden geactualiseerd.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij zijn geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie onder registratienummer C-130 & lid van het International Committee on Fundraising Organizations.