In de Spotlights: Stichting Kanjer Wens

22 januari 2019
Blij jongetje

Stichting Kanjer Wens is een stichting die zich inzet voor kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 17 jaar met een ernstige ziekte of chronische aandoening. Al deze kinderen hebben maar één wens en dat is beter worden.

‘’Genezen kunnen wij niet maar wij kunnen er wel voor zorgen dat zij een dag krijgen om nooit te vergeten.’’

Stichting Kanjer Wens heeft op dit moment ruim 114 vrijwilligers door heel Nederland die zich inzetten om de kinderen hun wens uit te laten komen. Dit doet de stichting door onder andere Kanjer Wens Dagen te organiseren.

Kanjer Wens Dagen
Op deze Kanjer Wens Dagen zorgt de stichting ervoor dat het kind minimaal een dag totaal vergeet hoe ziek hij of zij is en daarmee ook de rest van het gezin. Er wordt ouderwets genoten zoals een kind hoort te genieten en dit geeft de kinderen en ouders, maar ook de betrokkenen bij Stichting Kanjer Wens de energie om verder te gaan.

Door de landelijke interesse bij de media zoals de Telegraaf, Algemeen Dagblad en Hart van Nederland zijn er steeds meer instellingen, bedrijven en scholen die een steentje willen bijdragen. Het aantal wensaanvragen is hierdoor ook aanzienlijk gestegen. Dit alles geeft Stichting Kanjer Wens de mogelijkheid om zoveel mogelijk kinderen een moment te geven waarop zij hun ziekte even vergeten.

Erkend Goed Doel
Stichting Kanjer Wens is sinds oktober 2018 een Erkend Goed Doel en zegt de Erkenning te hebben aangevraagd, omdat zij graag betrouwbaarheid wilden uitstralen naar stakeholders. Dit blijkt ook zo te zijn.
‘’Wanneer je als stichting in het bezit bent van de CBF Erkenning is het voor participerende fondsen interessanter om met ons een samenwerking aan te gaan omdat zij ervan uit kunnen gaan dat we op een verantwoorde manier met onze gelden omgaan.’’

Wij zijn geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie onder registratienummer C-130 & lid van het International Committee on Fundraising Organizations.