Zes nieuwe organisaties Erkend door het CBF

14 juni 2019
Logo's van de nieuw Erkende Goede Doelen

Het CBF heeft weer zes nieuwe organisaties Erkend. Wij feliciteren hen van harte.

Bring the Elephant Home
Het leefgebied van olifanten wordt steeds kleiner door houtkap en bevolkingsgroei. Deze diersoort dreigt daarom uit te sterven. Bring the Elephant Home zet zich in om de uitsterving van olifanten te voorkomen. De organisatie streeft naar een wereld waarin olifanten de ruimte hebben. Waar de bossen intact zijn en mensen en olifanten in harmonie naast elkaar kunnen leven. Om deze missie te realiseren doen zij onderzoek, werken zij samen met de lokale bevolking en waar mogelijk planten zij bomen en testen nieuwe methoden om olifanten te beschermen.

Fonds Gezond Geboren
Elk jaar worden in Nederland zo’n 170.000 baby’s geboren, maar bij ongeveer 10% van de geboortes gaat het niet goed. Zo worden baby’s te vroeg geboren of hebben aangeboren afwijkingen. Fonds Gezond Geboren financiert medische onderzoeken op het gebied van verloskunde en neonatologie. Zij richten zich op een betere opsporing en behandeling van ziekten voor, tijdens en na de zwangerschap.

Happy Holiday
Voor veel gezinnen is op vakantie gaan een vanzelfsprekend iets. Samen erop uit en samen leuke dingen doen. Helaas is dit niet voor alle gezinnen zo vanzelfsprekend. Zo zijn er gezinnen waarvan één of meerdere gezinsleden ernstig ziek zijn, waardoor op vakantie gaan niet altijd mogelijk is. Stichting Happy Holiday is er om deze gezinnen een vakantie te bieden waarbij niet alleen het zieke gezinslid, maar alle gezinsleden centraal staan. Naast 24/7 zorg biedt de stichting plezier, rust en leuke activiteiten aan zodat het gezin echt met elkaar kan genieten van een vakantie samen.

Our Energy Foundation
Our Energy Foundation voorziet instellingen en scholen in Afrika van een stabiele stroomvoorziening die opgewekt wordt door zonne-energie. Een kleine stroomvoorziening kan een enorm verschil maken voor de lokale bevolking. Door het verlichten van een gebouw kunnen scholen bijvoorbeeld ook ’s avonds open blijven voor ouderenonderwijs en kunnen klinieken ’s nachts noodbehandelingen uitvoeren.

Stoelenproject
Het Stoelenproject is een avond- en nachtopvang voor dak- en thuislozen in Amsterdam. Zij bieden gratis een veilig verblijf en een voedzame maaltijd voor mensen die anders geen dak boven hun hoofd zouden hebben. Elke avond van september tot april helpen zij 45 daklozen. Dit betekent dat er per seizoen 10.000 mensen warm kunnen overnachten.

The Three Aid Foundation
The Three Aid Foundation helpt mensen in ontwikkelingslanden die om welke reden dan ook niet kunnen participeren op de arbeidsmarkt door het verstrekken van materiële en immateriële hulp. Het uiteindelijke doel is dat deze mensen zelfredzaam worden en weer kunnen deelnemen aan de samenleving. Zo bieden zij de meest kwetsbaren in de samenleving medische hulp, scholing en werkgelegenheid. Dit doen zij in samenwerking met ngo’s, hulporganisaties en plaatselijke kerken. TTAF is actief in Ethiopië, Malawi en Zambia.

Wij zijn geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie onder registratienummer C-130 & lid van het International Committee on Fundraising Organizations.