11 november 2019

MAX Meldpunt over dubieuze kaartverkoop ‘voor het goede doel’

Speculaaskoeken, wenskaarten en stroopwafels; goede doelen verkopen van alles aan de deur. Voorjaar 2019 besteedde MAX Meldpunt al aandacht aan de dubieuze stichting Lach met een Kind. Deze stichting bestaat niet meer. Maar nu is een vergelijkbaar goed doel actief: Stichting Dans met een Kind.

Geen antwoord

Stichting Dans met een Kind verkoopt wenskaarten aan de deur en zegt dat de opbrengst naar zieke kinderen gaat. Maar de redactie van MAX Meldpunt kan nergens zien hoeveel geld er naar kinderen gaat en welke uitjes georganiseerd worden. En als zij de stichting bellen en mailen, krijgen ze geen antwoord. Het CBF, toezichthouder goede doelen, en misdaadjournalist Kees van der Spek waarschuwen voor dit soort ‘goede doelen’.

Schimmig

Volgens Map van der Wilden van het CBF zijn de laatste jaren veel vergelijkbare stichtingen opgedoken. “‌‌‌En deze organisaties richten zich altijd op kinderen, ziekte en armoede. Wij raden af om kaarten, stroopwafels en dergelijke aan de deur te kopen, omdat deze goede doelen schimmig zijn. De stichting heeft maar 1 bestuurder waardoor er maar 1 persoon beschikt over het geld. Daarnaast verantwoordt de stichting zich op geen enkele manier.”

Je kunt via deze link de uitzending bekijken.

Terug naar nieuwsoverzicht
Map van der Wilden te gast bij MAX Meldpunt