Nieuws

In de Spotlights: Blijdschap Voor De Dieren

Blijdschap Voor De Dieren (BVDD) zet zich in voor dierenwelzijn. Zo herplaatsen zij dieren die de vijf vrijheden niet meer hebben. De vijf vrijheden zijn:

  • Dieren zijn vrij van honger en dorst.

  • Dieren zijn vrij van ongemak.

  • Dieren zijn vrij van pijn, verwonding en ziekte.

  • Dieren zijn vrij van angst en stress.

  • Dieren zijn vrij om normaal gedrag te vertonen.

De stichting heeft het afgelopen jaar en pilot gestart genaamd de ‘online dierenvoedselbank’ speciaal voor diereneigenaren met financiële problemen. Ook heeft BVDD Dierenbuddy® gelanceerd. Deze week staat Blijdschap Voor De Dieren bij ons in de Spotlights.

Zijn er bijzondere momenten die jullie hebben meegemaakt als organisatie of hebben jullie een leuk nieuwtje? Zou je hier iets over willen vertellen?
1 januari 2021 zijn wij begonnen met Dierenbuddy®. Een Dierenbuddy is iemand die een eigenaar van een huisdier helpt als die niet in staat is om tijdelijk voor zijn eigen dier te zorgen.

Op 1 januari 2021 zijn wij ook met een online dierenvoedselbank gestart. Wij vroegen aan bewindvoerders of zij contact wilden opnemen met de mensen die in aanmerking komen voor de voedselpakketten. De bewindvoerders hebben die mensen laten weten dat zij 1 keer in het jaar een dierenvoedselpakket konden bestellen. Uiteindelijk zijn er door deze actie ongeveer 850 pakketten weggegeven. Eind november hebben we een dierenkerstpakket gelanceerd voor mensen die tussen wal en schip terecht zijn gekomen. Hiervoor zijn wij een samenwerking aangegaan met Beaphar Nederland, een farmaceut in de dierenindustrie, zodat wij extra menskracht konden krijgen voor het samenstellen en verwerken van de dierenkerstpakketten. Dat was zeker nodig want één pakket weegt al rond de 15 tot 20 kilo. Wij hebben een hoop mensen blij gemaakt met deze acties dit jaar! Uiteindelijk zijn er 1.250 dierenkerstpakketten weggegeven. En we gaan nog even door tot de kerst! Daarna komt de grote aftrap op 1 januari 2022 voor de eerste Nederlandse Online Dierenvoedselbank.

Verder hebben wij dit jaar ook meegedaan met de Impact Challenge.

Waarom hebben jullie de Erkenning aangevraagd? Dachten jullie lang na over het aanvragen?
Eén van de belangrijkste dingen aan ondernemen is van tevoren je zaken goed op orde hebben. Je bij de KvK inschrijven is daarbij niet het enige wat ertoe doet. Wij vinden het belangrijk om vertrouwd ons gezicht te laten zien. De Erkenning is een goede toegevoegde waarde om dat naar buiten te brengen. O.a. overheidsorganisaties kijken naar de Erkenning waardoor wij makkelijker met ze kunnen samenwerken. Door de Erkenning zijn wij echt een merk geworden. Wij worden bijvoorbeeld ook gesponsord door DHL en Dierenlot.

Op welke manieren dragen jullie uit Erkend te zijn? En waarom hebben jullie ervoor gekozen het op deze manier te doen?
Wij hebben vanaf de Erkenning altijd het Erkend-logo laten zien. Overal waar wij ons eigen merk bij zetten, zetten wij ook ons eigen merklabel Dierenbuddy®, Beneficiant van DierenLot, ANBI-status en CBF-Erkenning erbij. Dit is onder andere te zien op onze website, de handtekening van onze mail en op onze sociale media. Op Facebook zetten wij onderaan onze berichten vaak een standaardtekst waar we benoemen dat we Erkend zijn door het CBF. Op Facebook hebben wij een groot bereik van meer dan 17.500 volgers.

Hoe is het traject van de Erkenning aanvragen verlopen?
Het aanvragen van de Erkenning kost best veel tijd en de auditor ging ook diep op de aanvraag in. Dat maakt de Erkenning wel echt betekenisvol, want je komt er niet zomaar doorheen. Het beleidsplan was heel goed om te maken voor onze organisatie. Je kijkt hierbij goed naar wat je wil bereiken en hoe je dat van plan bent te bereiken. Door je specialisatie beter uit te werken krijg je dus een goed beeld van je eigen doelen.