Skip to main content
Close Menu

Het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) waarschuwt donateurs en gemeenten om niet in zee te gaan met een stichting die onder de naam Dieren in Nood actief lijkt te zijn in Gelderland. De stichting heeft bij meerdere Gelderse gemeenten een collectevergunning proberen aan te vragen. Bij controle door de gemeente Apeldoorn bleek het opgegeven woonadres niet juist. Ook gebruikte de stichting een nummer van de Kamer van Koophandel van een niet meer bestaande organisatie.

De stichting kwam bij het CBF in beeld na een aanvraag om als erkend goed doel te worden aangemerkt. Deze aanvraag werd opeens ingetrokken. Tegelijk kreeg het CBF vragen van diverse gemeenten. De telefoon van de voorzitter van de stichting, de heer M. Marsman uit Epse, bleek afgesloten en vragen van het CBF per e-mail zijn tot op de dag van vandaag onbeantwoord. Ook de website van de stichting bleek opeens uit de lucht gehaald.

Het CBF heeft inmiddels alle Nederlandse gemeenten geïnformeerd over de betrokken stichting. Mogelijke gedupeerden wordt aangeraden contact op te nemen met de politie.

(19 mei 2016)