Skip to main content
Close Menu

Deze maand staan een paar grote evenementen op de agenda waarin de goededoelensector centraal staat.

Symposium & uitreiking Manifest Filantropie (12 april)

Op woensdag 12 april organiseert brancheorganisatie Goede Doelen Nederland, in samenwerking met FIN (Vereniging van Vermogensfondsen in Nederland), brancheorganisatie Nederland Filantropieland en CIO (Interkerkelijk Contact in Overheidszaken), een symposium en politiek cafť.

Tijdens dit symposium laten zij de nieuwe parlementariŽrs kennismaken met de sector en het belang ervan. Als hoogtepunt overhandigen zij het Manifest Filantropie aan de politiek. Dit manifest is ondertekend door een brede coalitie uit de sector. De boodschap is dat filantropie onmisbaar is in onze samenleving. Deze boodschap moet een praktisch vervolg krijgen en daarom staan in het manifest  vijf aanbevelingen aan de nieuwe Tweede Kamerleden.

Meer informatie over dit symposium.

Dag van de Filantropie: 20 jaar geven in Nederland (20 april)

Het Centrum voor Filantropische Studies van de Vrije Universiteit in Amsterdam verzamelt al twintig jaar gegevens over filantropie in Nederland. Op 20 april, de Dag van de Filantropie, presenteren zij Geven in Nederland 2017, waarin wordt teruggekeken op twintig jaar vrijgevigheid in Nederland. De onderzoekers duiken in twintig jaar data om langetermijntrends te verkennen. Zij geven hierin antwoord op vragen als:

  • Hoe is de filantropie in Nederland in de afgelopen twintig jaar veranderd?

  • Hoe kunnen we de veranderingen in het geefgedrag verklaren?

  • In welke groepen doen deze trends zich het sterkst voor?

  • Welke groepen maken de filantropie veerkrachtig?

Daarnaast besteden zij ook aandacht aan de meest recente cijfers over de sector. De onderzoekers maakten onder andere gebruik van de cijfers die door het CBF verzameld en bijgehouden zijn.

Meer informatie over de Dag van de Filantropie.

Al met al dus een mooie maand met interessante bijeenkomsten!