Skip to main content
Close Menu

Het Keurmerk Goede Doelen heeft aan de eigen keurmerkhouders laten weten dat het keurmerk per 31 december 2016 definitief ophoudt te bestaan. Tijdens een recente ontmoeting met het CBF is vastgesteld dat aan de voorwaarden voor het beŽindigen van het keurmerk is voldaan.

In een brief aan de keurmerkhouders wordt erop gewezen dat een aantal organisaties nog geen aanvraag voor de erkenning heeft gedaan. Keurmerk Goede Doelen roept op om dit alsnog te doen. ďOp de eerste plaats omdat de vragen die uw organisatie dient te beantwoorden aanzetten tot reflectie over de effectiviteit en efficiŽntie van uw organisatieĒ, aldus de brief. ďOp de tweede plaats omdat het positieve effect van de Erkenningsregeling voor goede doelen organisaties groter wordt naarmate er meer organisaties deelnemen. En op de derde plaats omdat wij er alle vertrouwen in hebben dat het CBF een succes van de Erkenningsregeling gaat maken. Zeker nu dat staatssecretaris Dijkhoff recent heeft aangekondigd dat de overheid de Erkenningsregeling wil steunen door o.a. een verbinding te creŽren met het loterijstelsel en de ANBI-regeling. Kortom CBF Erkenning is goed voor uw organisatie. Wacht niet, vraag de Erkenning aan!Ē

Vanaf 1 januari mogen de aangesloten organisaties niet langer het logo van Keurmerk Goede Doelen gebruiken. Ook op de website keurmerkgoededoelen.nl wordt de opheffing gemeld.

(5 januari 2017)

Blijf op de hoogte

Vul hieronder uw naam en e-mailadres in en u ontvangt 1x per maand een update met al het nieuws vanuit het CBF.