Skip to main content
Close Menu

Op voordracht van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten is Pieter Heiliegers (zie foto) toegetreden tot de raad van toezicht van het CBF. Hij heeft deze functie overgenomen van Jaap Nawijn die in totaal veertien jaar lid is geweest van het bestuur en (de opvolger) raad van toezicht. Jaap Nawijn was voorzitter van de Commissie Keurmerk, de commissie van drie burgemeesters die de besluiten namen over de toekenning van het CBF-Keur.

Nawijn heeft als interimvoorzitter de overgang van het CBF van keurmerk naar erkenning begeleid en de daarbij horende aanpassing van de organisatie.

Het CBF is hem zeer erkentelijk voor zijn jarenlange inzet.

Pieter Heiliegers is burgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude alsook van Uithoorn (waarnemend). In de raad van toezicht zal hij naast zijn gemeentelijke kennis ook zijn vakkennis op het gebied van ICT inbrengen. Hij heeft diverse commerciŽle en algemene managementfuncties vervuld bij onder andere Getronics, KPN en CMG, inclusief ondernemersactiviteiten. 

Heiliegers: ďIk ben zeer vereerd om mijn steentje bij te mogen dragen aan een professionele, betrouwbare en transparante goededoelensector, waar donateurs gerust aan kunnen geven.ď

Heiliegers is benoemd op 24 mei 2018. Hij neemt tevens zitting in de Auditcommissie.