Skip to main content
Close Menu

Het CBF heeft de volgende organisaties erkend. Zij mogen zich vanaf nu ook een Erkend Goed Doel noemen. Van harte gefeliciteerd!

DierenLot
Nog veel te veel dieren leiden in Nederland een buitengewoon beroerd bestaan. Stichting DierenLot trekt zich het lot van deze dieren erg aan en wil ze graag helpen. De organisatie steunt met name lokale en regionale, kleine en middelgrote, organisaties die het moeilijk hebben met het financieren van hun hulp.

Tekenen voor Kinderen
De stichting Tekenen voor Kinderen zet zich in om kinderen in ziekenhuizen, dagcentra en AZC's op te vrolijken. Dit doen zij door voor de kinderen tekeningen te maken die door een bezoekend tekenaar live worden gemaakt. Hiermee wordt bijgedragen aan verwerking, ontspanning en afleiding.

Be Aware
Be Aware stelt zich ten doel om in de komende vijf jaar een groep van minimaal 60.000 scholieren en hun ouders preventieve voorlichting te geven over gewoonten en verslaving. En hen zo te behoeden voor het ontwikkelen van een verslaving, dan wel een afhankelijkheid tijdig te kunnen signaleren. De driehoek ouders-scholier-docent staan centraal.

Fundaciůn Paz-Holandesa 
Fundaciůn Paz-Holandesa is gericht op het verbeteren van de omstandigheden van sociaal en economisch achtergestelde Peruaanse kinderen door het aanbieden van gratis medische zorg, in de breedste zin van het woord.

HartpatiŽnten Nederland
In Nederland zijn hart- en vaatziekten een van de meest voorkomende oorzaken van overlijden. Bij vrouwen is het zelfs doodsoorzaak nummer 1. Nederland telt momenteel ruim 1 miljoen hart- en vaatpatiŽnten. Het is de missie van HartpatiŽnten Nederland om deze omvangrijke groep patiŽnten met raad en daad bij te staan, en te helpen hun weg te vinden door de door winstdoelstellingen gedomineerde zorg en farmacie.