Skip to main content
Close Menu

Dit zijn de zes nieuwe Erkende Doelen door het CBF. Deze organisaties mogen zich vanaf nu een Erkend Goed Doel noemen. Van harte gefeliciteerd!

Hospice Huizen

In de laatste, terminale, fase van het leven is het soms niet mogelijk om thuis te worden verzorgd. Hospice Huizen is het bijna-thuis-huis dat professionele zorg biedt in deze fase. Zij stellen de gast en zijn of haar naasten centraal. Er is altijd tijd voor dagelijkse zorg, maar ook voor aanvullende zorg, voor zomaar even een praatje, een spelletje of een goed gesprek.

Acute Zorg Voorne-Putten & Rozenburg

Op lokaal niveau zet stichting Acute Zorg Voorne-Putten & Rozenburg zich in voor de acute zorg in de regio. Zij staan garant voor de realisatie en het bewaken van alle noodzakelijke acute noodzorg op VPR. Dit doen zij door het verminderen van de wachtrijen op de spoedeisende hulp, voldoende ambulances op de VPR en een ziekenhuis ingericht op acute zorg.

Meierijstad helpt Oost Europa

Stichting Meierijstad zet zich in voor de hulpbehoevenden landen in Oost Europa. Op dit moment zetten zij zich in voor ťťn provincie ter grootte van Nederland in OekraÔne. Zo organiseren zij de inzameling van materieel, materiaal en sponsorgelden waarmee zij goederentransporten financieren en vullen.

Kerstnacht Heerenveen

Kerstnacht Heerenveen is een stichting die de inwoners van de stad Heerenveen en omgeving, jong en oud, op kerstavond met muziek, zang en gesproken woord vermaakt. De stichting heeft als doel mensen samente  laten komen om op kerstavond zů kerst te vieren dat mensen inspiratie, bezieling en zingeving ervaren door het kerstevangelie.

Bears in mind

Bears in Mind is een beschermingsorganisatie die zich inzet voor beren in het wild en beren in nood door hun kennis, expertise en financiŽle middelen te gebruiken. Bears in Mind richt zich vooral op Europese landen, maar is inmiddels ook internationaal bekend. Naast beren richt Bears in Mind zich sinds de oprichting ook, naast buitenlandse welzijnsprojecten, op natuurbescherming, wetenschappelijk onderzoek en voorlichting & educatie.

Villa Pinedo

Villa Pinedo is een stichting die zich richt op kinderen met gescheiden ouders. Door forums, een online-buddysysteem en open brieven die te downloaden zijn, voorziet Villa Pinedo kinderen van gescheiden ouders van een plek om te praten met anderen in een soortgelijke situatie over zijn of haar situatie.