Terug naar Register Erkende Goede Doelen

CBF-Erkenningspaspoort


Afrika Tikkun

Het ontwikkelen van jonge mensen in Zuid-Afrika, van 'Cradle to Career’. Afrika Tikkun NL werft fondsen voor projecten van Afrika Tikkun.

Dit willen we oplossen

In Zuid-Afrikaanse gemeenschappen in de sloppenwijken is toegang tot onderwijs, een carrière, gezonde voeding en faciliteiten een luxe. Hierdoor is het voor de kinderen niet mogelijk om tot hun potentieel te groeien. Voor dit probleem biedt Afrika Tikkun een oplossing.

Dit is waar we trots op zijn

We zijn trots op het track record van ruim 25 jaar van Afrika Tikkun Zuid-Afrika in het behalen van meetbare resultaten met een positieve impact op 8400+ jonge mensen. We zijn ook trots dat we leven volgens onze waarden: Ubuntu (I am because You are), empowerment, duurzaamheid.

Medewerkers
0
Vrijwilligers
0
Doelgroepen
Actief in
Zuid-Afrika

Sinds 1 juni 2021

Dit willen we bereiken

Het doel van Afrika Tikkun is om een toekomst te bieden voor de kinderen en jongeren in Zuid-Afrika door hen vanaf hun geboorte tot aan hun carrière de handvatten te bieden om onafhankelijk te zijn en uit de armoede te ontsnappen.

Dit gaven we uit in 2021

€ 106.694

Maatschappelijk doel
99%
Beheer en administratie
1%
Werving
1%

Zo bereiken we ons doel

1. Ons ‘Cradle to Career’ model zorgt er voor dat de kinderen zich ontwikkelen vanaf hun geboorte tot en met de start van hun carrière.
2. Ons ‘Early Childhood Development’ programma biedt kleuters kwalitatief onderwijs en gezonde voeding.
3. Ons ‘Child and Youth Development’ programma biedt naschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren
4. Ons ‘Career Development’ programma biedt carrière begeleiding, arbeidsbemiddeling en studiebeurzen voor verdere ontwikkeling.

Dit besteedden we in 2021 aan het maatschappelijk doel Info

€ 105.113

(Directe) dienst- en hulpverlening
100%

Zo komen wij aan ons geld

Afrika Tikkun hanteert een aanpak waarbij het zich inzet op meerdere fronten om de benodigde fondsen te werven voor de strategische projecten, inclusief het benaderen van individuele donateurs, familiefondsen en tenslotte bedrijfs- en institutionele fondsen.

Dit waren onze inkomsten in 2021

€ 150.640

Particulieren
56%
Bedrijven
40%
Verkopen en overig
4%

Dit waren onze reserves en fondsen in 2021 Info

€ 93.915

Bestemmingsreserves
94%
Overige reserves
6%