Terug naar Register Erkende Goede Doelen

CBF-Erkenningspaspoort


Amigos de Potosí (AdP)

Verbeteren van leer- en leefomstandigheden van mijnwerkerskinderen waardoor ze zich beter ontwikkelen en niet in de mijnen gaan werken.

Dit willen we oplossen

Veel inwoners van de Boliviaanse stad Potosí (op 4.090 m.) zijn afhankelijk van mijnbouw: zwaar, gevaarlijk en ongezond ondergronds werk. Jongeren (kinderen) helpen hun vaders mee. Het barre klimaat, armoede en onvoldoende ontwikkelingsmogelijkheden houden dit systeem in stand.

Dit is waar we trots op zijn

Meerdere computerprojecten op scholen voor basis en v.o. in en rond Potosí; een gemeenschapshuis met schoolkeuken en sanitair in Laja Tambo, sanitairprojecten bij meerdere scholen, muziekproject op basisschool waardoor kinderen blijer, socialer worden, groentekassen basisscholen.

Medewerkers
0
Vrijwilligers
0
Doelgroepen
Actief in
Bolivia

Sinds 1 november 2017

Dit willen we bereiken

Betere leefomstandigheden en onderwijs waardoor jongeren niet in de mijnen gaan werken. Betere hygiëne, gezondheid en leermiddelen bevorderen zelfredzaamheid en de kansen op ontwikkeling en vooruitgang. Alle ideeën daarvoor komen uit de gemeenschap zelf en men helpt zelf mee.

Dit gaven we uit in 2021

€ 19.321

Maatschappelijk doel
85%
Beheer en administratie
15%

Zo bereiken we ons doel

1. Ondersteuning van onderwijs en gezondheid met schoolgroentekassen, sanitaire voorzieningen, les in gezondheid & hygiëne, muziekonderwijs.
2. Stimuleren van zelfredzaamheid door het instandhouden van een gemeenschapscentrum met schoolkeuken voor voorlichting, sociale activiteiten.
3. Onderwijsondersteuning door het beschikbaar maken van computers, tablets, internet, (online) muziek onderwijs, een schoolgroentekas
4. Organiseren van gezondheidscampagnes: bestrijding darmparasieten. Instructie handen wassen en tandenpoetsen, corona voorlichting en -hulp.

Dit besteedden we in 2021 aan het maatschappelijk doel Info

€ 16.430

(Directe) dienst- en hulpverlening
100%

Zo komen wij aan ons geld

Vaste donateurs, schenkingen, via projectaanvragen bij vermogensfondsen zowel in Nederland als in U.K., Charitas, verkoop van artikelen, acties van betrokken mensen in Nederland, Oostenrijk, Duitsland, Boliviareizigers die in Potosí zijn geweest.

Dit waren onze inkomsten in 2021

€ 15.542

Particulieren
99%
Verkopen en overig
1%

Dit waren onze reserves en fondsen in 2021 Info

€ 26.876

Overige reserves
100%