print PDF
CBF-Erkenningspaspoort

Amigos de Potosí (AdP)

Verbeteren van leer- en leefomstandigheden van mijnwerkerskinderen waardoor ze zich beter ontwikkelen en niet in de mijnen gaan werken.
Info Sinds 1 november 2017

Dit willen we oplossen

Veel inwoners van de Boliviaanse stad Potosí (op 4.090 m.) zijn afhankelijk van mijnbouw: zwaar, gevaarlijk en ongezond ondergronds werk. Jongeren (kinderen) helpen hun vaders mee. Het barre klimaat, armoede en onvoldoende ontwikkelingsmogelijkheden houden dit systeem in stand.

Dit is waar we trots op zijn

Een computer- en internetlokaal met 20 computers voor een middelbare school in Potosí; een gemeenschapshuis met schoolkeuken en sanitair in Laja Tambo, sanitairprojecten bij scholen, muziekproject op een basischool waardoor kinderen blijer, socialer worden, groentekas basisschool

Dit willen we bereiken
Betere leefomstandigheden en onderwijs waardoor jongeren niet in de mijnen gaan werken. Betere hygiëne, gezondheid en leermiddelen bevorderen zelfredzaamheid en de kansen op ontwikkeling en vooruitgang. Alle ideeën daarvoor komen uit de gemeenschap zelf en men helpt zelf mee.
Dit gaven we uit in 2020 € 14.803
  • Maatschappelijk doel 77%
  • Beheer en administratie 23%
Zo bereiken we ons doel
1. Ondersteuning van onderwijs en gezondheid met schoolgroentekassen, sanitaire voorzieningen, les in gezondheid & hygiëne, muziekonderwijs.
2. Stimuleren van zelfredzaamheid door het instandhouden van een gemeenschapscentrum met schoolkeuken voor voorlichting, sociale activiteiten.
3. Onderwijsondersteuning door het beschikbaar maken van computers, tablets, internet, (online) muziek onderwijs, een schoolgroentekas
4. Organiseren van gezondheidscampagnes: bestrijding darmparasieten. Instructie handen wassen en tandenpoetsen, corona voorlichting en -hulp.
Dit besteedden we in 2020 aan het maatschappelijk doel Info € 11.433
  • (Directe) dienst- en hulpverlening 100%
Zo komen wij aan ons geld
Vaste donateurs, schenkingen, via projectaanvragen bij vermogensfondsen zowel in Nederland als in U.K., Charitas, verkoop van artikelen, acties van betrokken mensen in Nederland, Oostenrijk, Duitsland, Boliviareizigers die in Potosí zijn geweest.
Dit waren onze inkomsten in 2020 € 31.238
  • Subsidies 54%
  • Particulieren 44%
  • Verkopen en overig 2%
Dit waren onze reserves en fondsen in 2020 Info € 30.655
  • Overige reserves 100%
Medewerkers Info 0
Vrijwilligers Info 0
Sector Internationale hulp en mensenrechten
Doelgroepen 5 doelgroepen
Actief in Bolivia

Ga naar de website van het goede doelOpen

 

Misschien vind je goede doelen uit deze sectoren ook interessant?

Welk Erkend Goed Doel past bij jou? Doe nu de test en kom er binnen één minuut achter.

Doe de DonatieTest

Het CBF houdt toezicht op Erkende Goede Doelen.

Meer weten? CBF - Toezichthouder Goede DoelenGa naar cbf.nl