Terug naar Register Erkende Goede Doelen

CBF-Erkenningspaspoort


Stichting Biblionef Nederland

Biblionef wil bijdragen aan geletterdheid van kinderen in de hele wereld door ze het plezier van lezen te laten ontdekken met nieuwe boeken.

Dit willen we oplossen

Ongeletterdheid is waar men in deze wereld ook woont een ernstig obstakel naar op de weg naar een maatschappelijke en persoonlijke verbetering. Biblionef draagt bij aan geletterdheid door leesplezier te bieden voor kinderen wereldwijd, door het geven van nieuwe leesboeken.

Dit is waar we trots op zijn

-Het vestigen van lokale kantoren in Zuid Afrika en Ghana. -Het vestigen van boekendepots in Suriname en op de Antillen -Diverse kinderboeken en vertaalprojecten (Nijntje, Poes en Hond) -Inclusieve kinderboeken -1 miljoen+ boeken verspreid. -1.4 miljoen kinderen bereikt

Medewerkers
1 fte
Vrijwilligers
30
Doelgroepen
Actief in

Sinds 1 juli 2009

Dit willen we bereiken

Biblionef wil bijdragen aan geletterdheid van kinderen door ze te laten kennismaken met goede jeugdliteratuur. Biblionef zet zich in om zoveel mogelijk kinderen toegang te bieden tot voor hen geschikte boeken. Biblionef helpt met het opzetten van kleine (school) bibliotheken.

Dit gaven we uit in 2021

€ 157.540

Maatschappelijk doel
60%
Beheer en administratie
38%
Werving
2%

Zo bereiken we ons doel

1. Boekdonaties aan scholen in het Engels, Nederlands, lokale talen. Wij geven nieuwe, mooie leesboeken aan kinderen en training aan docenten.
2. Wij helpen met het opzetten van kleine bibliotheken vol met diverse boeken en geven trainingen aan leraren en schoolbibliotheekmedewerkers.
3. Wij geven en organiseren trainingen in leesbevordering. Wij steunen scholen met het oprichten van schoolbibliotheken. Wij sturen leesboeken.
4. Wij organiseren leesevenementen voor scholen en het algemeen publiek.

Dit besteedden we in 2021 aan het maatschappelijk doel Info

€ 94.916

(Directe) dienst- en hulpverlening
100%

Zo komen wij aan ons geld

Wij krijgen donaties van particulieren. Wij krijgen fondsen van verschillende stichtingen om onze projecten uit te voeren.

Dit waren onze inkomsten in 2021

€ 134.215

Verkopen en overig
58%
Particulieren
22%
Organisaties zonder winststreven
18%
Bedrijven
1%

Dit waren onze reserves en fondsen in 2021 Info

€ 21.395

Continuïteitsreserve
100%