Terug naar Register Erkende Goede Doelen

CBF-Erkenningspaspoort


Stichting Upside Down

Stichting Upside Down wil dat mensen met downsyndroom mogen meedoen in de maatschappij en beoordeeld worden op hun kwaliteiten.

Dit willen we oplossen

Veel mensen denken dat mensen met downsyndroom niet volwaardig mee kunnen doen in de maatschappij. Zij worden vaak bij voorbaat uitgesloten op basis van verouderde denkbeelden en vooroordelen. De huidige generatie kan veel meer dan vroeger, maar daarover is niet genoeg bekend.

Dit is waar we trots op zijn

Ouders laten ons regelmatig weten dat wij hen gesteund hebben in de acceptatie van hun kind met downsyndroom, hun de kracht hebben gegeven er voor te gaan. Daarnaast komt downsyndroom aanmerkelijk meer voor in straatbeeld, bij bedrijven, op scholen, in reclames, op tv etc.

Medewerkers
0
Vrijwilligers
0
Sector Welzijn
Doelgroepen
Actief in
Nederland

Sinds 1 mei 2014

Dit willen we bereiken

Wij willen een reƫel beeld neerzetten van mensen met downsyndroom en hen vaker mee laten draaien in de maatschappij: in hun eigen tempo, binnen hun persoonlijke talenten, maar zeker volwaardig. Wij zijn ervan overtuigd dat dit de maatschappij uiteindelijk ten goede zal komen.

Dit gaven we uit in 2021

€ 22.894

Maatschappelijk doel
60%
Beheer en administratie
38%
Werving
2%

Zo bereiken we ons doel

1. Informatie verstrekken over kwaliteit van leven met downsyndroom en de maatschappij in contact brengen met (mensen met) downsyndroom.
2. Activiteiten die inclusie bevorderen (gezamenlijk met mensen met en zonder downsyndroom)
3. Een kijkje geven in leven met downsyndroom via bijvoorbeeld fotoboek, magazine, filmpjes, lezingen, evenementen en andere contactmomenten.
4. Mensen die inclusie omarmen daarvoor een compliment geven en tegelijkertijd anderen inspireren via INC Awards

Dit besteedden we in 2021 aan het maatschappelijk doel Info

€ 13.659

Voorlichting en bewustwording
100%

Zo komen wij aan ons geld

We hebben de "Club van 500", Mensen die maandelijks 2,50 euro storten om ons te steunen. Daarnaast zijn we afhankelijk van donaties en giften. Verder doneren mensen ons tijd en middelen om projecten gerealiseerd te krijgen.

Dit waren onze inkomsten in 2021

€ 32.552

Verkopen en overig
70%
Particulieren
30%

Dit waren onze reserves en fondsen in 2021 Info

€ 31.338

ContinuĆÆteitsreserve
100%