Terug naar Register Erkende Goede Doelen

CBF-Erkenningspaspoort


Kinderfonds MAMAS

Kinderfonds MAMAS steunt de MAMAS van Zuid-Afrika: sterke, indrukwekkende vrouwen die opstaan voor kwetsbare kinderen in ernstige armoede.

Dit willen we oplossen

In Zuid-Afrika groeien nog altijd meer dan tien miljoen kinderen op in armoede. Voor zeker 33 procent van deze kinderen is de armoede extreem. Hun lot is verwaarlozing, honger, ziekte, schooluitval, geweld en misbruik. Het ontbreekt hen aan iemand die liefde en bescherming geeft.

Dit is waar we trots op zijn

Dagelijks geven 2.200 krachtige MAMAS hun liefde en bescherming aan 60.000 kinderen van 0-18 jaar. Dit is structurele hulp. MAMAS zijn trouw, Kinderfonds MAMAS is trouw aan hen. Dit lukt dankzij onze structurele donateurs en de steun van de NPL, bevriende fondsen en bedrijven.

Medewerkers
6 fte
Vrijwilligers
0
Doelgroepen
Actief in
Zuid-Afrika

Sinds 1 januari 2005

Dit willen we bereiken

Sterke lokale vrouwen nemen de meest kwetsbare kinderen onder hun vleugels. Ze zorgen voor voedsel, medicijnen, schooluniformen, onvoorwaardelijke steun en liefde. Alles wat een kind nodig heeft om gezond en kansrijk groot te worden. Zo doorbreken we de cirkel van armoede.

Dit gaven we uit in 2020

€ 5.926.458

Maatschappelijk doel
90%
Werving
7%
Beheer en administratie
4%

Zo bereiken we ons doel

1. Het structureel en langdurig steunen & sterker maken van krachtige vrouwen, de MAMAS. Samen vormen zij de Beweging van Hoop in Zuid-Afrika.
2. We bieden kinderen gezonde voeding en een veilige omgeving. Dat laatste is erg belangrijk; 28% van de meisje wordt voor haar 18e verkracht.
3. Kinderen toegang geven tot onderwijs incl. het verzorgen van schooluniformen. (Groot)ouders opvoedvaardigheden bijbrengen.
4. Kinderen toegang geven tot medische zorg.

Dit besteedden we in 2020 aan het maatschappelijk doel Info

€ 5.304.536

(Directe) dienst- en hulpverlening
86%
Voorlichting en bewustwording
14%

Zo komen wij aan ons geld

Het merendeel van de inkomsten wordt verkregen van structurele maanddonateurs en de Nationale Postcode Loterij. Daarnaast wordt Kinderfonds MAMAS gesteund door kerken, scholen, fondsen, stichtingen en losse donaties van particulieren.

Dit waren onze inkomsten in 2020

€ 5.917.278

Particulieren
82%
Organisaties zonder winststreven
10%
Loterijen
8%

Dit waren onze reserves en fondsen in 2020 Info

€ 6.049.659

Bestemmingsreserves
59%
Bestemmingsfondsen
28%
ContinuĆÆteitsreserve
13%