Terug naar Register Erkende Goede Doelen

CBF-Erkenningspaspoort


ReachAnother Foundation NL

Wij zetten ons in voor baby's in Ethiopië die geboren worden met een waterhoofdje en een open ruggetje.

Dit willen we oplossen

In Ethiopië worden jaarlijks tienduizenden baby's geboren met een waterhoofdje (Hydrocephalus) en een open ruggetje (Spina Bifida). Het merendeel sterft als zij niet geopereerd worden. Door een relatief eenvoudige ingreep en de juiste nazorg kunnen zij echter normaal opgroeien.

Dit is waar we trots op zijn

Inmiddels 6.000 kinderen geopereerd en 50 lokale neurochirurgen opgeleid. Een netwerk met belangrijke partners in Nederland en Ethiopië. Een voorlichtingsbrochure in lokale talen voor ouders. Een foliumzuurcampagne met de overheid in Ethiopië om deze aandoeningen te voorkomen.

Medewerkers
0
Vrijwilligers
0
Doelgroepen
Actief in
Ethiopië

Sinds 1 maart 2019

Dit willen we bereiken

Dat er in Ethiopië ziekenhuizen, neurochirurgen en hulpverleners zijn met kennis en ervaring die deze kinderen en hun (vaak minder bedeelde) ouders kunnen helpen en dat er bewustwording ontstaat bij (vroed)vrouwen hoe deze levensbedreigende aandoeningen kunnen worden voorkomen.

Dit gaven we uit in 2021

€ 156.199

Maatschappelijk doel
89%
Beheer en administratie
7%
Werving
4%

Zo bereiken we ons doel

1. Door het helpen realiseren van gespecialiseerde centra in bestaande ziekenhuizen waar alle zorg die nodig is voor deze kinderen samenkomt.
2. Opleiden, trainen van neurochirurgen en hulpverleners in Ethiopië zodat zij op hun beurt de kennis kunnen verspreiden en verder ontwikkelen.
3. Werven van middelen voor operaties in ziekenhuizen in Ethiopië. Inzamelen van medische instrumenten in Nederland voor collega's in Ethiopië.
4. Ondersteuning ouders. Preventie en voorlichting: (foliumzuurcampagne) met de overheid in Ethiopië ter voorkoming van deze aandoeningen.

Dit besteedden we in 2021 aan het maatschappelijk doel Info

€ 138.634

(Directe) dienst- en hulpverlening
100%

Zo komen wij aan ons geld

Door fondsenwervingscampagnes gericht op (deel)projecten, netwerkbijeenkomsten en presentaties aan potentiële partners gericht op Ethiopië, met als doel een duurzame samenwerking.

Dit waren onze inkomsten in 2021

€ 150.234

Organisaties zonder winststreven
98%
Particulieren
2%

Dit waren onze reserves en fondsen in 2021 Info

€ 241.188

Bestemmingsreserves
85%
Bestemmingsfondsen
15%