Terug naar Register Erkende Goede Doelen

CBF-Erkenningspaspoort


En Classe

Het duurzaam verbeteren van het onderwijs in de DRC met als doel de kinderen een kans te geven op een betere toekomst.

Dit willen we oplossen

...de uitzichtloze toekomst van Congolese kinderen... In Congo woedt al meer dan 25 jaar een verschrikkelijke burgeroorlog en de kwaliteit van het onderwijs is er slecht aan toe. En Classe werkt sinds 2007 in Congo om deze situatie te veranderen.

Dit is waar we trots op zijn

Naast het verbeteren van het onderwijs, heeft En Classe ook honderden banen gecreëerd in de afgelopen jaren: van aannemer, metselaar, hout-en metaalbewerker tot lerarentrainer of schoolbegeleider. Een perfect voorbeeld van investeren in de lokale economie.

Medewerkers
0
Vrijwilligers
0
Doelgroepen
Kinderen
Actief in
Congo (Democratische Republiek)

Sinds 1 juli 2016

Dit willen we bereiken

Door het onderwijs te verbeteren creëren we kansen op een betere toekomst voor Congolese kinderen. Dit doen we door de implementatie van vier programma's: Het bouwprogramma, hygiëneprogramma, opleidingsprogramma en een leesprogramma.

Dit gaven we uit in 2021

€ 45.182

Maatschappelijk doel
81%
Beheer en administratie
19%

Zo bereiken we ons doel

1. En Classe heeft een sterk lokaal team dat de scholen intensief begeleid bij de implementatie van onze vier programma's.
2. Het bouwprogramma verbetert de basis infrastructuur op school en in het klaslokaal zodat kinderen les krijgen onder betere omstandigheden.
3. Ons hygiëneprogramma zorgt voor een schone en gezonde leeromgeving waardoor kinderen minder vaak ziek zijn en meer meisjes naar school gaan
4. Tijdens de lerarentrainingen krijgen de leraren modernere lesgeefmethodes aangereikt om ook de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.

Dit besteedden we in 2021 aan het maatschappelijk doel Info

€ 36.760

(Directe) dienst- en hulpverlening
100%

Zo komen wij aan ons geld

We hebben maandelijkse en jaarlijkse donateurs die voor een stabiele inkomstenstroom zorgen. Daarnaast schrijven we actief fondsen aan, zowel lokaal in Kinshasa als internationaal, om specifiek omschreven projecten te financieren.

Dit waren onze inkomsten in 2021

€ 144.848

Particulieren
100%

Dit waren onze reserves en fondsen in 2021 Info

€ 129.908

Overige reserves
100%