print PDF
CBF Erkenningspaspoort

ReachAnother Foundation NL

Wij zorgen dat baby's die geboren worden met een waterhoofdje en een open ruggetje de kans krijgen om te overleven en gezond op te groeien.
Info Sinds 1 maart 2019

Dit willen we oplossen

In Ethiopië worden jaarlijks duizenden baby's geboren met een waterhoofdje (Hydrocephalus) en een open ruggetje (Spina Bifida). Het merendeel sterft als zij niet geopereerd worden. Door een relatief eenvoudige ingreep en de juiste nazorg kunnen zij echter normaal opgroeien.

Dit is waar we trots op zijn

Inmiddels 5.000 kinderen geopereerd en 35 lokale neurochirurgen opgeleid. Een netwerk met belangrijke partners in Nederland en Ethiopië. Een voorlichtingsbrochure in Amharic voor ouders en hulpverleners. Een foliumzuurcampagne met de overheid en de Rotary in Ethiopië.

Alle cijfers komen uit het jaarverslag, deze cijfers zijn gevalideerd door het CBF.
Dit willen we bereiken
Dat er in Ethiopië ziekenhuizen, neurochirurgen en hulpverleners zijn met kennis en ervaring die deze kinderen en hun (vaak minder bedeelde) ouders kunnen helpen en dat er bewustwording ontstaat bij (vroed)vrouwen hoe deze levensbedreigende aandoeningen kunnen worden voorkomen.
Dit gaven we uit in 2017 € 66.332
 • Maatschappelijk doel 68%
 • Wervingskosten 25%
 • Kosten administratie en beheer 8%
Zo bereiken we ons doel
 1. Door het helpen realiseren van Centers of Excellence in bestaande ziekenhuizen waar alle zorg die nodig is voor deze kinderen samenkomt.
 2. Opleiden, trainen en toerusten van neurochirurgen en hulpverleners in Ethiopië zodat zij de kennis kunnen verspreiden en verder ontwikkelen
 3. Werven van fondsen en subsidies o.a. voor operaties, capacitieit en inrichtinting operatieruimtes in ziekenhuizen in Ethiopië
 4. Oprichten van een aantal Centers of Exellence met een regionale functie in Ethiopië waar kennis samenkomt en overgedragen wordt
Dit besteedden we in 2017 aan het maatschappelijk doel Info € 44.956
 • (Directe) dienst- en hulpverlening 100%
Dit waren onze inkomsten in 2017 € 102.622
 • Particulieren 100%
Dit waren onze reserves en fondsen in 2017, ten dienste van de doelstelling Info € 151.073
 • Bestemmingsreserves 29% Bestemming door het bestuur bepaald.
 • Bestemmingsfondsen 71% Bestemming door de gever bepaald.
Medewerkers Info 0
Vrijwilligers 0
Sector Internationale hulp en mensenrechten
Actief in Ethiopië
Bekijk ook andere goede doelen Register goede doelen
Meer weten? Ga naar cbf.nl