print PDF
CBF-Erkenningspaspoort

ReachAnother Foundation NL

Wij zorgen dat baby's die in Ethiopië geboren worden met een waterhoofdje en een open ruggetje kunnen overleven en gezond op kunnen groeien.
Info Sinds 1 maart 2019

Dit willen we oplossen

In Ethiopië worden jaarlijks tienduizenden baby's geboren met een waterhoofdje (Hydrocephalus) en een open ruggetje (Spina Bifida). Het merendeel sterft als zij niet geopereerd worden. Door een relatief eenvoudige ingreep en de juiste nazorg kunnen zij echter normaal opgroeien.

Dit is waar we trots op zijn

Inmiddels 6.000 kinderen geopereerd en 35 lokale neurochirurgen opgeleid. Een netwerk met belangrijke partners in Nederland en Ethiopië. Een voorlichtingsbrochure in lokale taal voor ouders. Een foliumzuurcampagne met de overheid in Ethiopië om deze aandoeningen te voorkomen.

Dit willen we bereiken
Dat er in Ethiopië ziekenhuizen, neurochirurgen en hulpverleners zijn met kennis en ervaring die deze kinderen en hun (vaak minder bedeelde) ouders kunnen helpen en dat er bewustwording ontstaat bij (vroed)vrouwen hoe deze levensbedreigende aandoeningen kunnen worden voorkomen.
Dit gaven we uit in 2019 € 148.585
  • Maatschappelijk doel 82%
  • Werving 13%
  • Beheer en administratie 5%
Zo bereiken we ons doel
1. Door het helpen realiseren van gespecialiseerde centra in bestaande ziekenhuizen waar alle zorg die nodig is voor deze kinderen samenkomt.
2. Opleiden, trainen en toerusten van neurochirurgen en hulpverleners in Ethiopië zodat zij de kennis kunnen verspreiden en verder ontwikkelen.
3. Werven van middelen voor operaties, inrichting/toerusting operatieruimtes in ziekenhuizen in Ethiopië. Preventie, voorlichting en nazorg.
4. Oprichten van regionale expertisecentra in Ethiopië waar kennis en ervaring samenkomt en overgedragen wordt. Stimuleren ouderparticipatie.
Dit besteedden we in 2019 aan het maatschappelijk doel Info € 121.962
  • (Directe) dienst- en hulpverlening 100%
Zo komen wij aan ons geld
Door fondsenwervingscampagnes gericht op (deel)projecten, netwerkbijeenkomsten en presentaties aan potentiële partners gericht op Ethiopië, met als doel een duurzame samenwerking. In voorbereiding campagne om particulieren te benaderen door middel van website en sociale media.
Dit waren onze inkomsten in 2019 € 192.411
  • Particulieren 100%
Dit waren onze reserves en fondsen in 2019 Info € 171.668
  • Bestemmingsfondsen 63%
  • Bestemmingsreserves 37%
Medewerkers Info 0
Vrijwilligers Info 0
Sector Internationale hulp en mensenrechten
Doelgroepen 7 doelgroepen
Actief in Ethiopië

Ga naar de website van het goede doelOpen

Misschien vind je goede doelen uit deze sectoren ook interessant?

Welk Erkend Goed Doel past bij jou? Doe nu de test en kom er binnen één minuut achter.

Doe de DonatieTest

Het CBF houdt toezicht op Erkende Goede Doelen.

Meer weten? CBF - Toezichthouder Goede DoelenGa naar cbf.nl