print PDF
CBF-Erkenningspaspoort

Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland (RZN)

ReumaZorg Nederland (RZN) zet zich in voor de belangen van alle mensen met reuma. Reuma? Samen bereiken we meer! Samen sta je sterker!
Info Sinds 1 maart 2019

Dit willen we oplossen

Reuma is de verzamelnaam voor verschillende chronische aandoeningen aan spieren, pezen, gewrichten en botten. Dagelijks voeren ruim 1,95 miljoen mensen met reuma een onzichtbare strijd tegen ontstekingen, pijn, vermoeidheid en onbegrip om gewoon 'mee te kunnen blijven doen'.

Dit is waar we trots op zijn

Duurzaam: we streven naar duurzame belangenbehartiging met zichtbare resultaten. Belangenbehartiging: voor ons is het behartigen van de belangen van mensen met reuma een kerntaak. Samenwerking: we werken aan duurzame samenwerking met derden in het belang van mensen met reuma.

Dit willen we bereiken
We willen bereiken dat alle mensen met reuma gewoon ‘mee kunnen (blijven) doen’ thuis, op het werk, op school en in het sociale leven. Ons doel is een goede kwaliteit van leven voor iedereen met een reumatische aandoening. Hier werken we aan via voorlichting, onderzoek, contact.
Dit gaven we uit in 2018 € 127.550
 • Maatschappelijk doel 85%
 • Beheer en administratie 9%
 • Werving 6%
Zo bereiken we ons doel
1. Voorlichting: informatieve bijeenkomsten en webinars en het verspreiden van digitale en papieren informatie via website en sociale media.
2. Belangenbehartiging: behartiging van de belangen van mensen met reuma in o.a. beleid en onderzoek met inzet van ervaringsdeskundigen.
3. Belangenbehartiging door ervaringsdeskundigen: opgeleide ervaringsdeskundigen nemen deel in onderzoek en in voorlichtingsactiviteiten.
4. Lotgenotencontact: bevorderen van de uitwisseling van kennis en wederzijdse ervaringen door mensen met reuma in Nederland en in Europa.
Dit besteedden we in 2018 aan het maatschappelijk doel Info € 108.340
 • Lobby en belangenbehartiging 96%
 • Voorlichting en bewustwording 4%
Zo komen wij aan ons geld
We ontvangen als landelijke patiëntenorganisatie voor alle mensen met reuma een instellingssubsidie van het Ministerie van VWS, werken met projectsubsidies, ontvangen bijdragen van donateurs en contributie van onze leden. Daarnaast gaan we ons richten op o.a. crowdfunding.
Dit waren onze inkomsten in 2018 € 127.863
 • Subsidies 35%
 • Organisaties zonder winststreven 35%
 • Particulieren 16%
 • Bedrijven 13%
 • Loterijen 1%
Dit waren onze reserves en fondsen in 2018 Info € -83
 • Overige reserves - 100%
Medewerkers Info 0
Vrijwilligers Info 0
Sector Gezondheid
Doelgroepen 7 doelgroepen
Actief in Nederland

Ga naar de website van het goede doelOpen

 

Misschien vind je goede doelen uit deze sectoren ook interessant?

Welk Erkend Goed Doel past bij jou? Doe nu de test en kom er binnen één minuut achter.

Doe de DonatieTest

Het CBF houdt toezicht op Erkende Goede Doelen.

Meer weten? CBF - Toezichthouder Goede DoelenGa naar cbf.nl