Terug naar Register Erkende Goede Doelen

CBF-Erkenningspaspoort


SDS (Stichting Downsyndroom)

Wij helpen jong en oud met Downsyndroom, hun ouders, verwanten en professionals met bruikbare kennis over Downsyndroom tbv integratie

Dit willen we oplossen

Jong en oud met Downsyndroom moeten meedraaien in de maatschappij krijgen en naar vermogen hun eigen rol hierin vervullen. Passende ondersteuning hierbij moet vanzelfsprekend zijn.

Dit is waar we trots op zijn

We zijn het kenniscentrum van NLop het gebied van Downsyndroom. 80% van de nieuwe ouders weten ons te vinden en krijgen een pakket met belangrijke informatie gratis toegestuurd. Ouders en professionals voelen zich betrokken bij de SDS. En waarderen het persoonlijk contact.

Medewerkers
2 fte
Vrijwilligers
70
Sector Welzijn
Doelgroepen
Actief in
Nederland

Sinds 1 augustus 2017

Dit willen we bereiken

We hebben veel kennis over de manier waarop jong en oud met Downsyndroom zich kan ontwikkelen en delen dat met iedereen die dit nodig heeft. We ondersteunen ouders en professionals schriftelijk en persoonlijk via telefoon of mail. We hebben 30 trainingsdagen voor ouders en profs.

Dit gaven we uit in 2021

€ 335.694

Maatschappelijk doel
79%
Beheer en administratie
18%
Werving
3%

Zo bereiken we ons doel

1. Magazine Down+Up: kwartaal magazine waarin veel kennis te vinden is. Maar ook zeer veel ervaringsverhalen van ouders zelf.
2. telefonische helpdesk: donateurs kunnen met alle vragen over opgroeien en opvoeden bij ons terecht, levenslang en levensbreed.
3. onderzoek initiƫren en uitvoeren: we werken mee met instituten om wetenschappelijke kennis up to date te houden. Doen zelf ook onderzoek.
4. Geven van trainingen voor ouders en professionals via de DownAcademy

Dit besteedden we in 2021 aan het maatschappelijk doel Info

€ 266.131

Voorlichting en bewustwording
66%
Lobby en belangenbehartiging
30%
Onderzoek
3%

Zo komen wij aan ons geld

Het grootste deel van onze inkomsten komt van onze donateurs. Hiernaast zijn er veel giften. We krijgen van de overheid de vastgestelde instellingssubsidie. En er zijn inkomsten van webshop, trainingen en speciale acties.

Dit waren onze inkomsten in 2021

€ 382.734

Particulieren
55%
Verkopen en overig
19%
Subsidies
17%
Organisaties zonder winststreven
8%
Bedrijven
0%

Dit waren onze reserves en fondsen in 2021 Info

€ 112.868

Bestemmingsfondsen
61%
Overige reserves
39%