Terug naar Register Erkende Goede Doelen

CBF-Erkenningspaspoort


Arte Responsible Stone Foundation

Wij zetten ons in om kinderarbeid effectief aan te pakken, door zoveel mogelijk kinderen naar school te laten gaan waar ook ter wereld.

Dit willen we oplossen

Wij willen ervoor zorgen dat kinderen een eerlijke kans krijgen op een betere toekomst. Het streven is om een ‘Child Labour Free Zone’ te creëren in de dorpen rondom granietgroeves.

Dit is waar we trots op zijn

I.s.m. lokale mobilisers proberen we bewustwording te creëren bij gezinnen met kinderen, met als doel een mentaliteitsverandering. Hierdoor zijn er al 60 kinderen structureel naar school gegaan die dat voorheen niet deden. Een mooi begin!

Medewerkers
0
Vrijwilligers
0
Doelgroepen
Kinderen
Actief in
India

Sinds 1 januari 2022

Dit willen we bereiken

Onafhankelijk zijn van subsidie. Zo kan het project Arte Right To Education en Zero tolerance of child labour in granite sector met steun van onze betrokkenheid blijven bestaan. Vervolgens willen we "de vlek" verder uitbreiden naar andere gebieden met steengroeves.

Dit gaven we uit in 2021

€ 1.145

Beheer en administratie
100%

Zo bereiken we ons doel

1. Door duurzame en effectieve maatregelen om kinderarbeid uit te roeien en ervoor te zorgen dat kinderen structureel naar school gaan.
2. Daarnaast zal de NGO de overheid voorbereiden om de continuïteit te waarborgen. Het is immers de verantwoordelijkheid van de overheid.

Dit besteedden we in 2021 aan het maatschappelijk doel Info

€ 0


Zo komen wij aan ons geld

Via de RVO ontvangt het bedrijf Arte een subsidie voor het project Zero tolerance of child labour in granite sector tot 30 april 2024; daarna hebben wij financiële middelen nodig om het project voort te zetten en verder uit te breiden. Daarom werven we voor donaties.

Dit waren onze inkomsten in 2021

€ 8.562

Particulieren
100%

Dit waren onze reserves en fondsen in 2021 Info

€ 32.056

Overige reserves
69%
Bestemmingsreserves
31%