Terug naar Register Erkende Goede Doelen

CBF-Erkenningspaspoort


Stichting Globewise

Globewise stelt zich tot doel om meer kinderen en jongeren in Afrika en Aziƫ toegang te geven tot onderwijs.

Dit willen we oplossen

Ieder kind heeft recht op onderwijs. Wij bieden kinderen onderwijs die als gevolg van armoede anders geen onderwijs zouden kunnen volgen. Het is aangetoond dat onderwijs de meest duurzame en effectieve manier is om de armoede spiraal (voor generaties) te doorbreken.

Dit is waar we trots op zijn

We staan voor effectief geven. Ons uitgangspunt is dat iedere euro zo effectief mogelijk wordt besteed. We hebben een sterk team van professionals die zich vrijwillig inzetten waardoor er minimale overhead is en giften maximaal terecht komen bij de projecten die we ondersteunen.

Medewerkers
0
Vrijwilligers
0
Doelgroepen
Kinderen
Actief in

Sinds 1 september 2021

Dit willen we bereiken

Wij willen een wezenlijk verschil maken voor kinderen en jeugd. Wij ondersteunen basis, -voortgezet- en beroepsonderwijs voor kinderen en jeugd die in grote armoede leven. Effectief geven is het uitgangspunt van Globewise.

Dit gaven we uit in 2021

€ 252.675

Maatschappelijk doel
99%
Beheer en administratie
1%

Zo bereiken we ons doel

1. De professionele en resultaatgerichte aanpak van Globewise kenmerkt zich door een optimale efficiency en effectiviteit .
2. Globewise is op continue basis bezig met het zoeken naar projecten die passen binnen onze criteria. Er vindt uitgebreid onderzoek plaats.
3. In de definitieve besluitvormingsfase zal het project bezocht worden. Als aan alle criteria voldaan wordt zal besloten worden tot steun.
4. Het verkozen project zal gedurende de looptijd van ondersteuning kritisch worden gevolgd waarbij effectiviteit van het besteedde geld.

Dit besteedden we in 2021 aan het maatschappelijk doel Info

€ 249.720

(Directe) dienst- en hulpverlening
100%

Zo komen wij aan ons geld

Globewise ontvangt een jaarlijkse donatie en denkt in nabije toekomst aan verdere fundraising via bedrijven, activiteiten met scholen, particuliere en event-organisatie. Globewise kenmerkt zich door een eerlijke en transparante aanpak waardoor transparatie is over bestedingen.

Dit waren onze inkomsten in 2021

€ 201.152

Particulieren
100%

Dit waren onze reserves en fondsen in 2021 Info

€ 293.542

Overige reserves
100%