Terug naar Register Erkende Goede Doelen

CBF-Erkenningspaspoort


Stichting Merazonia

Opvang en rehabilitatie van illegaal verhandelde Amazonedieren in Ecuador. Regenwoudconservatie.

Dit willen we oplossen

Merazonia rehabiliteert en zet illegaal verhandelde wilde dieren terug in de vrije natuur. Waar dat niet mogelijk is krijgen ze een zo natuurlijk mogelijk leven in het opvangcentrum in Ecuador. Door middel van conservatie beschermen we ook het regenwoud zelf.

Dit is waar we trots op zijn

Trots is Merazonia op de dieren die niet meer in het park zijn. In de laatste jaren lukt het ons om een steeds hoger percentage geconfiqueerde dieren weer vrij te laten, ondere andere: wol- en brulapen, tamarinaapjes, luiaards, katachtigen,otters, rolstaartbeertjes en papegaaien.

Medewerkers
0
Vrijwilligers
0
Sector Dieren
Doelgroepen
Actief in
Ecuador

Sinds 1 juli 2021

Dit willen we bereiken

Merazonia wil een baken zijn van passievolle en professionale rehabilitatie van wilde dieren. Door onze manier van werken willen we de kwaliteit van de dierenopvang in Latijns-Amerika verbeteren. Merazonia wil mensen ook de kans geven om het leven in de jungle te ervaren.

Dit gaven we uit in 2021

€ 18.560

Maatschappelijk doel
95%
Werving
3%
Beheer en administratie
2%

Zo bereiken we ons doel

1. Merazonia werkt voortdurend aan manieren om dieren beter voorbereid de natuur in de sturen en ze ook na release langer te blijven volgen.
2. Merazonia biedt mensen de mogelijkheid om te helpen met de dierenverzorging in Ecuador door als vrijwilliger aan de slag te gaan.
3. Het Merazoniareservaat geeft het regenwoud de ruimte om zich zelf weer te herstellen. Flora en fauna keren zo terug in het bos.

Dit besteedden we in 2021 aan het maatschappelijk doel Info

€ 17.558

(Directe) dienst- en hulpverlening
100%

Zo komen wij aan ons geld

Merazonia ontvangt geen overheidssteun of andere institutionele hullp en wordt volledig gefinancierd door vrijwilligersbijdrages en donaties.

Dit waren onze inkomsten in 2021

€ 20.393

Verkopen en overig
55%
Particulieren
45%

Dit waren onze reserves en fondsen in 2021 Info

€ 3.177

Overige reserves
100%

Misschien vind je goede doelen uit deze sectoren ook interessant?