print PDF
CBF-Erkenningspaspoort

Stichting Sapana School

Inhoudelijk, materieel en financieel ondersteunen van de Sapana School in Nepal die uit gaat van Child Centred en Self Directed education.
Info Sinds 1 november 2021

Dit willen we oplossen

Kinderen van arme ouders hebben geen toegang tot goed onderwijs in Nepal. Vanuit het schoolfonds krijgen ze een studiebeurs. Hierdoor kunnen ze vernieuwend en kwalitatief onderwijs volgen op de Sapana School in Chitwan, Nepal. De school waar ze met plezier zelfervarend leren.

Dit is waar we trots op zijn

De gebouwen zijn eigentijds, licht en ruim. Het team begeleidt de leerlingen individueel in hun leerproces volgens de meest actuele ontwikkelingen in onderwijs van de 21e eeuw. De ouders komen 1x per maand voor counseling en gesprekken met de leerkracht van hun kind.

Dit willen we bereiken
Educatie, uitgaand van de eigen motivatie, voor kinderen van 2,5 jaar tot jonge volwassenen van 20 jaar; mensen die bewust in het leven staan en die mét anderen klaar staan om vorm geven aan wereldburgerschap én een goede toekomst voor hun land Nepal
Dit gaven we uit in 2020 € 49.577
  • Maatschappelijk doel 98%
  • Beheer en administratie 2%
Zo bereiken we ons doel
1. Geld inzamelen voor het schoolfonds, zodat meer kinderen van de laagste kasten een studiebeurs kunnen krijgen voor hun hele school loopbaan.
2. Het geven van ondersteuning aan leerkrachten, staf en S.M.C. op de gebieden van counseling, management en democratisch besturen met CONSENT
3. Het vinden van donors en fondsen, ook buiten Nederland , voor de lopende kosten en kosten van gebouwen, meubilair en leermiddelen.
4. Het investeren in een netwerk van scholen en specialisten in Nepal die student centerd en self directed learning hoog in het vaandel dragen.
Dit besteedden we in 2020 aan het maatschappelijk doel Info € 48.463
  • Aankoop en beheer 79%
  • (Directe) dienst- en hulpverlening 21%
Zo komen wij aan ons geld
Benefiet diners, verkoop van vintage kleding en sieraden uit Nepal, houden van lezingen, fondswervingsacties, ondersteunen van de fondswervers in en buiten Nepal.
Dit waren onze inkomsten in 2020 € 46.476
  • Particulieren 100%
Dit waren onze reserves en fondsen in 2020 Info € 8.634
  • Overige reserves 100%
Medewerkers Info 0
Vrijwilligers Info 0
Sector Internationale hulp en mensenrechten
Doelgroepen 10 doelgroepen
Actief in Nepal

Ga naar de website van het goede doelOpen

 

Misschien vind je goede doelen uit deze sectoren ook interessant?

Welk Erkend Goed Doel past bij jou? Doe nu de test en kom er binnen één minuut achter.

Doe de DonatieTest

Het CBF houdt toezicht op Erkende Goede Doelen.

Meer weten? CBF - Toezichthouder Goede DoelenGa naar cbf.nl