Terug naar Register Erkende Goede Doelen

CBF-Erkenningspaspoort


Stichting Sapana School

Inhoudelijk, materieel en financieel ondersteunen van de Sapana School in Nepal die uit gaat van Child Centred en Self Directed education.

Dit willen we oplossen

Kinderen van arme ouders hebben geen toegang tot goed onderwijs in Nepal. Vanuit het schoolfonds krijgen ze een studiebeurs. Hierdoor kunnen ze vernieuwend en kwalitatief onderwijs volgen op de Sapana School in Chitwan, Nepal. De school waar ze met plezier zelfervarend leren.

Dit is waar we trots op zijn

De gebouwen zijn eigentijds, licht en ruim. Het team begeleidt de leerlingen individueel in hun leerproces volgens de meest actuele ontwikkelingen in onderwijs van de 21e eeuw. De ouders komen 1x per maand voor counseling en gesprekken met de leerkracht van hun kind.

Medewerkers
0
Vrijwilligers
0
Doelgroepen
Actief in
Nepal

Sinds 1 november 2021

Dit willen we bereiken

Educatie, uitgaand van de eigen motivatie, voor kinderen van 2,5 jaar tot jonge volwassenen van 20 jaar; mensen die bewust in het leven staan en die mét anderen klaar staan om vorm geven aan wereldburgerschap én een goede toekomst voor hun land Nepal

Dit gaven we uit in 2021

€ 12.440

Maatschappelijk doel
97%
Beheer en administratie
3%

Zo bereiken we ons doel

1. Geld inzamelen voor het schoolfonds, zodat meer kinderen van de laagste kasten een studiebeurs kunnen krijgen voor hun hele school loopbaan.
2. Het geven van ondersteuning aan leerkrachten, staf en S.M.C. op de gebieden van counseling, management en democratisch besturen met CONSENT
3. Het vinden van donors en fondsen, ook buiten Nederland , voor de lopende kosten en kosten van gebouwen, meubilair en leermiddelen.
4. Het investeren in een netwerk van scholen en specialisten in Nepal die student centerd en self directed learning hoog in het vaandel dragen.

Dit besteedden we in 2021 aan het maatschappelijk doel Info

€ 12.111

(Directe) dienst- en hulpverlening
100%

Zo komen wij aan ons geld

Benefiet diners, verkoop van vintage kleding en sieraden uit Nepal, houden van lezingen, fondswervingsacties, ondersteunen van de fondswervers in en buiten Nepal.

Dit waren onze inkomsten in 2021

€ 13.287

Particulieren
100%

Dit waren onze reserves en fondsen in 2021 Info

€ 9.481

Overige reserves
100%