print PDF
CBF-Erkenningspaspoort

stichting Sport en Transplantatie

Sport en Transplantatie bevordert de fitheid van getransplanteerden via het TransFit programma voor sporten en bewegen na een transplantatie
Info Sinds 1 september 2021

Dit willen we oplossen

De weg naar herstel en fitheid na een orgaan- of stamceltransplantatie is lang en zit vol drempels. Het doel van het TransFit programma is deze drempels zoveel mogelijk weg te nemen. Op dit moment vinden nog te weinig getransplanteerden de weg naar voldoende beweging en sport.

Dit is waar we trots op zijn

Sport en Transplantatie heeft in de afgelopen jaren zich vooral gericht op sport en haar sporters hebben op internationaal niveau inspirerende prestaties verricht. De saamhorigheid en het lotgenoot zijn is van grote waarde. Wij gunnen dit gevoel elke getransplanteerde.

Dit willen we bereiken
Op dit moment telt Nederland ongeveer 20.000 orgaan- en stamcel getransplanteerden. Doel is een zo groot mogelijke groep via sport en beweging zo fit mogelijk te houden. Fitheid zorgt voor een hogere levenskwaliteit en een hogere kans op langere levensduur (tot wel 5 jaar langer)
Dit gaven we uit in 2020 € 17.155
  • Beheer en administratie 54%
  • Werving 25%
  • Maatschappelijk doel 21%
Zo bereiken we ons doel
1. Via het promoten en faciliteren van activiteiten gericht op recreatief en gezond bewegen om zo fit mogelijk te worden.
2. Via het vergemakkelijken mogelijkheden voor prestatie of competitieve sport om de grenzen van het lichaam te ontdekken en verleggen
3. Door het informeren van getransplanteerden, fysiotherapeuten, medische personeel en sporttrainers over de toegevoegde waarde van sporten
4. Door samen te werken met andere organisaties die zich bezig houden met de gezondheid van getransplanteerden en/of het aanbieden van sport.
Dit besteedden we in 2020 aan het maatschappelijk doel Info € 3.657
  • Recreatie, sport en wensvervulling 100%
Zo komen wij aan ons geld
Wij verkrijgen op 4 manieren fondsen. Via een vaste donatie van getransplanteerden (die zich lid noemen). Via acties (zoals grote clubactie en vriendenloterij of persoonlijke initiatieven), via goed doelen sponsoren en via aan sport en gezondheid verbonden bedrijfssponsoring.
Dit waren onze inkomsten in 2020 € 15.774
  • Particulieren 100%
Dit waren onze reserves en fondsen in 2020 Info € 44.287
  • Overige reserves 100%
Medewerkers Info 0
Vrijwilligers Info 0
Sector Welzijn
Doelgroepen 2 doelgroepen
Actief in Nederland

Ga naar de website van het goede doelOpen

Misschien vind je goede doelen uit deze sectoren ook interessant?

Welk Erkend Goed Doel past bij jou? Doe nu de test en kom er binnen één minuut achter.

Doe de DonatieTest

Het CBF houdt toezicht op Erkende Goede Doelen.

Meer weten? CBF - Toezichthouder Goede DoelenGa naar cbf.nl