Terug naar Register Erkende Goede Doelen

CBF-Erkenningspaspoort


Stichting Stille Armen Maastricht

Zorg dragen voor de stille armen in de regio Maastricht en deze mensen met kerst en in noodsituaties een hart onder de riem steken.

Dit willen we oplossen

De Stichting Stille Armen Maastricht wil zorg dragen voor de onzichtbare armen, mensen die niet snel klagen, geen geld hebben voor extra's, niet beschikken over reserves voor tegenvallers maar ondanks dit alles hun hoofd recht houden en de eindjes aan elkaar knopen.

Dit is waar we trots op zijn

De kerstactie die begon als privé initiatief in 1932 is inmiddels uitgegroeid tot een professionele stichting met een groot bereik gezien de cijfers van 2022: 905 adressen, ruim 2.000 personen die we bereikt hebben met een kerstpakket.

Medewerkers
0
Vrijwilligers
0
Sector Welzijn
Doelgroepen
Actief in
Nederland

Sinds 1 december 2018

Dit willen we bereiken

De volgende twee doelstellingen worden beoogd door de stichting: 1. De stille armen in de regio Maastricht fijne kerstdagen bezorgen in materiële zin (kerstactie); 2. Tussentijds personen of gezinnen in materiële zin bij springen om de ergste nood te ledigen (noodfonds).

Dit gaven we uit in 2021

€ 128.839

Maatschappelijk doel
98%
Beheer en administratie
1%
Werving
1%

Zo bereiken we ons doel

1. Kerstactie: middels een speciaal op de doelgroep afgestemd kerstpakket ervoor zorgen dat zij met kerst hun zorgen even vergeten.
2. Noodfonds: leveren van materiële ondersteuning van mensen bij onverwachte tegenslag en situatie waarin de overige instanties niet voorzien.

Dit besteedden we in 2021 aan het maatschappelijk doel Info

€ 125.851

(Directe) dienst- en hulpverlening
100%

Zo komen wij aan ons geld

Wij ontvangen jaarlijkse donaties van diverse stichtingen, bedrijven en ook particulieren. In 2022 hebben wij onze sponsoring acties weer kunnen oppakken. Tevens heeft een actie onder onze vrienden en bekenden een mooi bedrag opgeleverd.

Dit waren onze inkomsten in 2021

€ 127.508

Organisaties zonder winststreven
100%

Dit waren onze reserves en fondsen in 2021 Info

€ 62.464

Bestemmingsreserves
90%
Continuïteitsreserve
10%