Terug naar Register Erkende Goede Doelen

CBF-Erkenningspaspoort


Stichting Zwerfkatten Nederland

SZN is de belangenbehartiger voor alle zwerfkatten en zwerfkattenorganisaties met als missie: Nederland diervriendelijk zwerfkattenvrij!

Dit willen we oplossen

Zonder huiskat ontstaat er geen zwerfkat. Door het voorkomen dat de huiskat een zwerfkat wordt door het chippen te verplichten en de huidige kolonies zwerfkatten te neutraliseren (castreren), lossen we het leed van de zwerfkatten in Nederland op. Elke kat verdient een thuis!

Dit is waar we trots op zijn

Stichting Zwerfkatten Nederland is de kennisexpert op het gebied van zwerfkatten en een betrouwbare gespreks- en samenwerkingspartner op alle niveaus. Daarbij zijn we resultaatgericht en maken door onze gepassioneerde en enthousiaste inzet ook daadwerkelijk het verschil!

Medewerkers
0 fte
Vrijwilligers
75
Sector Dieren
Doelgroepen
Dieren
Actief in
Nederland

Sinds 1 mei 2019

Dit willen we bereiken

1. De zwerfkat op de politieke kaart houden door landelijke, provinciale en gemeentelijke lobby. 2. Het aantal zwerfkatten op diervriendelijke wijze verminderen en hun welzijn verbeteren met structurele projecten. 3. Bewustwording en educatie aan de preventiekant.

Dit gaven we uit in 2020

€ 87.819

Maatschappelijk doel
87%
Beheer en administratie
8%
Werving
5%

Zo bereiken we ons doel

1. Door lobby en overleg over samenwerken worden gezamenlijke doelen met stakeholders geformuleerd om het aantal zwerfkatten te verminderen.
2. Door structurele TNRC (trap neuter return/relocate & care) -projecten uit te voeren: vangen - neutraliseren - terug- of herplaatsen - zorg.
3. Door voorlichting te geven hoe voorkomen wordt dat de huis- of schuurkat een zwerfkat wordt: chippen & registeren met neutraliseren!
4. Door het verbinden van organisaties, politiek en stakeholders onderling om zo samenwerking te stimuleren en meer resultaat te bereiken.

Dit besteedden we in 2020 aan het maatschappelijk doel Info

€ 76.706

(Directe) dienst- en hulpverlening
100%

Zo komen wij aan ons geld

Wij vragen financiƫle ondersteuning aan bij fondsen. Ook particuliere donaties dragen bij aan onze financiƫle stromen. Bij het oppakken van projecten kunnen ook provincies of beheerorganisaties ons financieel ondersteunen.

Dit waren onze inkomsten in 2020

€ 97.155

Organisaties zonder winststreven
82%
Particulieren
9%
Verkopen en overig
9%

Dit waren onze reserves en fondsen in 2020 Info

€ 24.684

Overige reserves
100%

Misschien vind je goede doelen uit deze sectoren ook interessant?