Skip to main content
Close Menu

Nieuws

Hieronder vindt u nieuws- en persberichten van het CBF.

Scroll horizontaal voor meer info
26Jan2017

Diana Dekker manager Communicatie

Diana Dekker is vanaf januari 2017 werkzaam als manager Communicatie bij het CBF, de toezichthouder van de goededoelensector. Zij geeft leiding aan de nieuwe afdeling Communicatie en is lid van het managementteam.

Lees verder
15Aug2016

CBF blij met tegengaan ‘kluitjesvorming’ bij donateurswerving

Toezichthouder CBF is blij met het voornemen van de branchevereniging voor donateurswerving (DDDN) om wervers voor goededoelenorganisaties beter te spreiden.

Lees verder
1Jul2016

Ruim driehonderdvijftig erkende goede doelen in ‘kopgroep’ nieuwe regeling CBF

Meer dan driehonderdvijftig goededoelenorganisaties mogen zich vanaf vandaag ‘erkend goed doel’ noemen. Deze erkenning door het CBF, de toezichthouder van de goededoelensector, maakt deel uit van een beoordelingsstelsel dat door de sector zelf is ontwikkeld. De erkenning vervangt de vroegere keurmerken van het CBF en andere organisaties. “Iedereen kan nu meteen zien dat een goededoelenorganisatie de boel op orde heeft en helder communiceert over wat ze bereikt,” aldus directeur Roline de Wilde van het CBF.

Lees verder
7Jun2016

CBF waarschuwt voor stichting ’t Nachtlampje

Het Centraal Bureau Fondsenwerving heeft grote bedenkingen bij de stichting ’t Nachtlampje en adviseert donateurs en andere belanghebbenden om niet met deze organisatie in zee te gaan. Op vragen die het CBF aan de stichting heeft gesteld, komen geen of onbevredigende antwoorden.

Lees verder
9Apr2016

CBF over Solidaridad

Enige tijd geleden hebben journalisten van Trouw en Het Financieele Dagblad het CBF benaderd met vragen rond een Panamese constructie van Solidaridad. Het CBF kende deze constructie niet en heeft het belang van transparantie van de organisatiestructuur en kapitaalstromen benadrukt.

Lees verder
21Dec2015

Roline de Wilde benoemd tot directeur CBF

Het bestuur van het CBF heeft Roline de Wilde (50) benoemd tot directeur van het CBF (Centraal Bureau Fondsenwerving). Roline de Wilde volgt interim-directeur Dedan Schmidt op.

Lees verder
23Maa2015

Nieuwe interim-voorzitter CBF

Cees Breederveld (67) is per direct benoemd tot interim-voorzitter van het CBF. Hij volgt daarmee waarnemend voorzitter Jaap Nawijn op, die de functie van vicevoorzitter weer op zich neemt.

Lees verder
11Nov2014

CBF biedt rapport Toekomst toezicht filantropie aan aan staatssecretaris Teeven

De heer Jaap Nawijn, voorzitter van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF), heeft het rapport Toekomst toezicht filantropie aangeboden aan de heer Fred Teeven, staatssecretaris van Veiligheid en Justitie en aan de heer Steven van Eijck, voorzitter van de Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie (SBF). De aanbieding vond plaats op het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Lees verder
16Dec2013

De groei van donaties voor het goede doel neemt af

De toename van de groei in de baten uit eigen fondsenwerving neemt nu echt af. Vooral de kleinere organisaties halen minder op.

Lees verder
1Jul2013

Donaties bleven in 2012 op gelijk niveau maar goede doelen gaven meer uit aan maatschappelijke noden

De donaties van particulieren bleven in 2012 op gelijk niveau t.o.v. 2011, maar goede doelen hebben meer geld beschikbaar gekregen uit overige inkomsten zoals loterijen, subsidies van overheden, rente en beleggingsopbrengsten voor hun maatschappelijke doelstellingen.

Lees verder