Nieuwe interim-voorzitter CBF

23 maart 2015

Cees Breederveld (67) is per direct benoemd tot interim-voorzitter van het CBF. Hij volgt daarmee waarnemend voorzitter Jaap Nawijn op, die de functie van vicevoorzitter weer op zich neemt.

Na het plotselinge vertrek om gezondheidsredenen van de voorzitter heeft burgemeester van Hollands Kroon Jaap Nawijn vanaf 2014 met veel inzet de functie van waarnemend voorzitter op zich genomen. Het CBF belandde in een turbulente periode, waarin Nawijn een verbindende rol speelde. Nawijn blijft voorzitter van de Commissie Keurmerk.

Breederveld is goed bekend met de goededoelenwereld en heeft veel kennis over governance. Hij was van 2005 tot aan zijn pensionering in 2014 algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis. Hij is een zeer ervaren bestuurder en toezichthouder in verschillende sectoren. Breederveld werkte o.a. als universitair hoofddocent en academisch specialist kindergeneeskunde in het AMC. Ook was hij directeur en bestuurder van verschillende ziekenhuizen, in Nederland en Suriname. Hij is nu hoogleraar Rampengeneeskunde bij het AMC.

Cees Breederveld zal als interim-voorzitter het CBF begeleiden naar de nieuwe rol van brede toezichthouder en naar een nieuwe governancestructuur.

(23 maart 2015)

Wij zijn geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie onder registratienummer C-130 & lid van het International Committee on Fundraising Organizations.