CBF-data gebruiken

Het CBF verzamelt en valideert kwantitatieve en kwalitatieve data van goede doelen. We analyseren en combineren deze data om er relevante en toepasbare informatie van te maken. We creëren kennis door deze informatie in de bredere maatschappelijke context te plaatsen. Deze kennis delen we graag met de sector. Zo helpen we je bij het vergroten van jouw inzicht in de sector en het maken van beter geïnformeerde keuzes. Wil je met CBF-data jouw dienstverlening verbeteren? Of heb je de data nodig voor je onderzoek? We bekijken graag met jou wat we voor elkaar kunnen betekenen. 

CBF-analysetool

Met de CBF-analysetool krijg je toegang tot gevalideerde data over goede doelen. De tool is gekoppeld aan de CBF-database en stelt je in staat om uitgebreide filters toe te passen op de data en gedetailleerde financiële informatie over goede doelen te bekijken. Ook is het mogelijk om benchmarks te maken voor goede doelen.

De CBF-database bevat gevalideerde data van de meer dan 600 Erkende Goede Doelen, aangevuld met data van niet-erkende organisaties die actief fondsen werven en hun jaarverslaggeving publiceren. De financiële gegevens gaan terug tot en met 1994. Hiermee is de CBF-database de meest uitgebreide en gevalideerde database over de Nederlandse goededoelensector.

Toegang tot de CBF-analysetool is onderdeel van een enabling-partnerschap tussen jouw organisatie en het CBF. De mogelijkheden en kosten bekijken we graag met je. Wil je meer weten over de CBF-analysetool? Neem contact met ons op via data@cbf.nl.

Datasets

Je kunt ook een losse dataset bij ons aanvragen. Graag horen we naar welke data je op zoek bent en waarvoor je die wilt gebruiken. We bepalen in overleg tegen welke voorwaarden we de data kunnen leveren.

Wil je meer weten over de beschikbare data? Neem contact met ons op via data@cbf.nl.

Onze partners

Het CBF werkt samen met verschillende partners. Met onze kennispartners vergroten we het inzicht in de goededoelensector, onder meer door samen op te trekken in wetenschappelijk onderzoek. Onze partners zijn Vrije Universiteit, Radboud Universiteit, Impact Centre Erasmus en PwC.

Met onze enabling partners werken we samen om hun klanten zo goed mogelijk te voorzien van relevante informatie en kennis. Enabling partners hebben daarvoor toegang tot de CBF-Analysetool en denken mee over verbeteringen en nieuwe mogelijkheden. Onze enabling partners zijn de charity desks van ABN AMRO MeesPierson en Van Lanschot Kempen, en brancheorganisatie Goede Doelen Nederland.

Leveringsvoorwaarden

Aan het gebruik van onze data stellen we een aantal standaardvoorwaarden. Zo zijn de data niet overdraagbaar en moet je duidelijk het CBF als bron vermelden. We houden ons het recht voor om dataverzoeken af te wijzen of aanvullende voorwaarden te stellen. Alle standaardvoorwaarden lees je in onze leveringsvoorwaarden.