CBF-data gebruiken

Het CBF verzamelt en valideert kwantitatieve en kwalitatieve data van goede doelen. We analyseren en combineren deze data om er relevante en toepasbare informatie van te maken. We creëren kennis door deze informatie in de bredere maatschappelijke context te plaatsen. Deze kennis delen we graag. Zo helpen we je bij het vergroten van jouw inzicht in de sector en het maken van beter geïnformeerde keuzes. Wil je met CBF-data jouw dienstverlening verbeteren? Of heb je de data nodig voor je onderzoek? We bekijken graag met jou wat we voor elkaar kunnen betekenen.  

Openbare data raadplegen

Via het openbare Register goede doelen kun je een aantal basisgegevens van de goede doelen raadplegen, waaronder de sector, status van de Erkenning en categorie binnen de Erkenningsregeling. Het register linkt door naar de Erkenningspaspoorten, waarin je de belangrijkste kerninformatie van een goed doel ziet. Dit is een combinatie van informatie die het goede doel bij ons aanlevert en gegevens uit de CBF-Database.

CBF-Database

De CBF-Database bevat gegevens van de meer dan 660 Erkende Goede Doelen. De financiële gegevens gaan terug tot en met 1994. Hiermee is de CBF-Database de meest uitgebreide en gevalideerde database over de Nederlandse goededoelensector.

Met de data kan je inzicht krijgen in trends en ontwikkelingen in de sector, doorsnedes maken van de sector en gedetailleerde financiële gegevens bekijken. Het Erkenningspaspoort laat een selectie hiervan zien, maar je kunt de gegevens uit de CBF-Database ook aanvragen via een dataverzoek. Zo kun je zelf analyses maken met de data.

Dataset op verzoek

Heb je interesse in een dataset? Graag horen we naar welke data je op zoek bent en waarvoor je die wilt gebruiken. Neem contact met ons op via data@cbf.nl.

Wanneer je een dataset afneemt, dan brengen we een vergoeding in rekening ter dekking van de kosten voor de selectie van de benodigde data en een consult met onze data-analist. Je leest hierover meer in de voorwaarden.

Voorwaarden

Voor het gebruik van onze data stellen we een aantal voorwaarden. Ook gelden er beperkingen voor welke data we beschikbaar stellen. We hebben dit overzichtelijk uiteen gezet in onze algemene voorwaarden gebruik CBF-data. We houden ons het recht voor om dataverzoeken af te wijzen of aanvullende voorwaarden te stellen.

Samenwerken in een partnerschap

De CBF-Database bevat waardevolle gegevens die bijdragen aan het vergroten van de kennis over de sector van goeddoen. Hiervoor werken we samen met onze kennispartners, onder meer door samen op te trekken in wetenschappelijk onderzoek.

Met onze enabling partners werken we samen om data en inzichten over goeddoen te delen en om hun klanten te voorzien van gevalideerde informatie over Erkende Goede Doelen. Enabling partners hebben daarvoor toegang tot de CBF-Analysetool.

Voor een lijst van onze partners, zie de pagina Samenwerking en partners.