De Erkenning

De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen in Nederland. Ongeveer 4,4 miljard euro van het geefgeld in Nederland staat onder actief toezicht van het CBF (gebaseerd op de jaarverslagen van 2019). De 654 Erkende Goede Doelen laten zich ieder jaar vrijwillig toetsen door het CBF. Hierdoor geven de Erkende Goede Doelen een krachtig signaal af: wij zijn een professionele sector waar geldverstrekkers gerust aan kunnen geven.

Erkenning aanvragen

Het aanvragen van de Erkenning is makkelijk en wordt binnen drie weken na aanvraag afgehandeld. Lees hier hoe het werkt.

De Erkenning is een investering in het verbeteren van het donateursvertrouwen, je organisatie en de sector in het algemeen.

Goede doelen met een Erkenning profiteren van vele voordelen. Als goed doel wil jij toch ook profiteren van de voordelen van de Erkenning?

Wij toetsen of je organisatie goed op orde is aan de hand van kwaliteitscriteria die zijn afgestemd op de grootte van de organisatie.

Wij zijn geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie onder registratienummer C-130 & lid van het International Committee on Fundraising Organizations.