Terug naar Register Erkende Goede Doelen

CBF-Erkenningspaspoort


Bevordering Huisdierenwelzijn

Acute medische steun behandeling ernstig zieke of gewonde MINIMA huisdieren en verdere bevordering in brede zin van beter dierenwelzijn.

Dit willen we oplossen

Steun aan huisdiereigenaren die door omstandigheden (ziekte, verlies baan) tijdelijk zelf zijn aangewezen op de voedselbank en/of onder bewind staan en niet, of onvoldoende in staat zijn te voorzien in de behoeften van hun huisdier, als voeding en acute medische zorg.

Dit is waar we trots op zijn

- Vertrouwen van dierenartsen (SBH is 24/7 telefonisch bereikbaar voor een acuut ziek of gewond minima huisdier in nood) hetgeen resulteert in gunstiger behandeltarieven. - Maatschappelijke organisaties, bewindvoerders, gemeenten weten SBH goed te vinden voor steun en advies.

Medewerkers
0
Vrijwilligers
0
Sector Dieren
Doelgroepen
Actief in
Nederland

Sinds 1 juli 2016

Dit willen we bereiken

Door tijdig medisch acuut steun te bieden aan zieke minima huisdieren, kan worden voorkomen dat dieren lijden, zwerven of in een asiel belanden. Het dier kan na behandeling bij de eigen baas in vertrouwde omgeving blijven. Een huisdier draagt bij aan het welzijn van mensen.

Dit gaven we uit in 2021

€ 45.508

Maatschappelijk doel
91%
Beheer en administratie
4%
Werving
4%

Zo bereiken we ons doel

1. Medische acute steun zieke of gewonde minima huisdieren. Contacten uitbouwen met dierenartsen om gunstige behandeltarieven te realiseren.
2. Landelijk gratis hulpproject WatNu? Matching project tussen zorgvrager en vrijwilligers voor tijdelijk noodhulp bij zorg voor huisdier(en).
3. Inzetten voor wetswijzigingen (bijv. Nota Dierenwelzijn) en creƫren breed maatschappelijk draagvlak voor het welzijn van huisdieren.
4. Geven van voorlichting aan maatschappelijke organisaties, bewindvoerders, gemeenten en andere geĆÆnteresseerden over armoede en huisdieren.

Dit besteedden we in 2021 aan het maatschappelijk doel Info

€ 41.566

(Directe) dienst- en hulpverlening
95%
Voorlichting en bewustwording
5%

Zo komen wij aan ons geld

Donaties fondsen, bedrijven en particulieren

Dit waren onze inkomsten in 2021

€ 58.791

Organisaties zonder winststreven
52%
Particulieren
46%
Bedrijven
2%

Dit waren onze reserves en fondsen in 2021 Info

€ 79.244

Overige reserves
100%

Misschien vind je goede doelen uit deze sectoren ook interessant?