Terug naar Register Erkende Goede Doelen

CBF-Erkenningspaspoort


Bio Vakantieoord en Bio Manege

Wij bieden iedereen met een handicap de faciliteiten om (met het gezin) te ontspannen en te recreƫren in een volledig aangepaste omgeving.

Dit willen we oplossen

Gezinnen met kinderen met een meervoudige handicap kunnen bijna niet op vakantie. De grote zorgvraag van hun kind brengt veel stress en hoge kosten met zich mee. Ook op vakantie zijn veel hulpmiddelen, aangepaste faciliteiten en zorg nodig. Dit is onbetaalbaar.

Dit is waar we trots op zijn

Jaarlijks bezorgen we ruim 1750 gezinnen een fijne vakantie en genieten 175 ruiters van onbeperkt rijplezier! Dit maken we mogelijk met ruim 150 vrijwilligers. We beschikken over een aangepast zwembad, bioscoop en manege. Deze combinatie van faciliteiten is uniek in Nederland.

Medewerkers
23 fte
Vrijwilligers
0
Sector Welzijn
Doelgroepen
Actief in
Nederland

Sinds 1 januari 2000

Dit willen we bereiken

We streven ernaar om het beste aangepaste vakantiepark van Europa te zijn voor gezinnen met een gehandicapt kind en kwalitatief hoogwaardige aangepaste rijlessen aan te bieden, tegen een betaalbare prijs.

Dit gaven we uit in 2021

€ 2.580.485

Maatschappelijk doel
90%
Werving
6%
Beheer en administratie
3%

Zo bereiken we ons doel

1. Om onderscheidend te blijven, volgen we trends en ontwikkelingen op gebied van hulpmiddelen en we vernieuwen onze voorzieningen doorlopend.
2. We zijn op de hoogte van alle wensen en behoeften van onze gasten en ruiters en we nemen de tijd om iedereen persoonlijke aandacht te geven.
3. Dankzij giften en donaties bieden we zo laag mogelijke tarieven. Voor wie dat te duur is, bieden we gesponsorde vakanties en rijlessen aan.
4. We vergroten onze bekendheid door deel te nemen aan beurzen. In de bioscoop en op TV wordt onze commercial gratis uitgezonden.

Dit besteedden we in 2021 aan het maatschappelijk doel Info

€ 2.333.228

(Directe) dienst- en hulpverlening
100%

Zo komen wij aan ons geld

Onze gasten en ruiters betalen naar draagkracht. Ook dragen trouwe donateurs en sponsoren bij. Regionaal helpen bedrijven en serviceclubs. Met een (online) marketingcampagne werven we nieuwe donateurs. Jaarlijks organiseren we een sponsorloop en tweejaarlijks een groot gala.

Dit waren onze inkomsten in 2021

€ 1.886.684

Verkopen en overig
55%
Particulieren
17%
Organisaties zonder winststreven
13%
Loterijen
12%
Bedrijven
4%

Dit waren onze reserves en fondsen in 2021 Info

€ 7.223.740

ContinuĆÆteitsreserve
43%
Bestemmingsreserves
32%
Bestemmingsfondsen
25%