Terug naar Register Erkende Goede Doelen

CBF-Erkenningspaspoort


Bring The Elephant Home

De overlevingskans van olifanten wereldwijd verbeteren en een wereld creëren waar mens en olifant in harmonie kunnen samenleven.

Dit willen we oplossen

Het leefgebied van olifanten verdwijnt, waardoor ze met uitsterven bedreigd worden en buiten beschermd gebied voedsel en water moeten gaan zoeken. Gevolg: mens-olifant conflicten. Als de olifant verdwijnt, verliezen we een prachtige diersoort, cruciaal voor natuur en ecosysteem.

Dit is waar we trots op zijn

We zijn enorm trots op wat onze organisatie teweeg brengt. Door lokale gemeenschappen te helpen om zelf duurzame oplossingen te realiseren, zien we dat de natuur verbetert. De aanpak werkt! Onze projecten zijn verbindend en werken aanstekelijk voor samenwerking en resultaat.

Medewerkers
1 fte
Vrijwilligers
20
Sector Dieren
Doelgroepen
Actief in
Nederland, Thailand en Zuid-Afrika

Sinds 1 juni 2019

Dit willen we bereiken

We zetten alles op alles om de overlevingskans van olifanten te vergroten. Onze natuurbeschermingsprojecten starten bij de lokale gemeenschap. We streven naar duurzaam positieve verandering, naar een wereld waar mens en olifant in harmonie naast elkaar kunnen leven.

Dit gaven we uit in 2021

€ 63.657

Maatschappelijk doel
85%
Beheer en administratie
15%
Werving
0%

Zo bereiken we ons doel

1. Waar mogelijk gaan we praktisch te werk: planten van bomen, aanleggen waterreservoirs, inzet van nieuwe methoden om olifanten te beschermen.
2. We brengen betrokkenen bij elkaar: vooral de mensen die de dupe zijn van mens-olifant conflicten organiseren zelf de beschermingsprojecten.
3. Onze geïntegreerde aanpak verbindt het welzijn van olifanten, het behoud van habitat, en het welzijn van de mens.
4. We combineren wetenschappelijk onderzoek, voorlichting en capacity building om ervoor te zorgen dat er meer draagvlak en begrip ontstaat.

Dit besteedden we in 2021 aan het maatschappelijk doel Info

€ 54.375

Onderzoek
51%
(Directe) dienst- en hulpverlening
49%

Zo komen wij aan ons geld

Wij ontvangen donaties van particulieren, zowel doorlopend als eenmalig, en bijdragen van fondsen. We hebben inkomsten als lid van GlobeGuards met een gezamenlijke veiling.

Dit waren onze inkomsten in 2021

€ 68.177

Particulieren
61%
Organisaties zonder winststreven
39%

Dit waren onze reserves en fondsen in 2021 Info

€ 45.101

Overige reserves
83%
Bestemmingsfondsen
17%

Misschien vind je goede doelen uit deze sectoren ook interessant?