Terug naar Register Erkende Goede Doelen

CBF-Erkenningspaspoort


De Special Social Club

Wij verrijken het sociale leven van mensen met een beperking, door het aanbod aan activiteiten te vergroten en beter inzichtelijk te maken!

Dit willen we oplossen

In onze huidige maatschappij zijn drempels omtrent uitgaan, sporten en sociale contacten leggen soms nog erg hoog voor mensen met een beperking. De Special Social Club zet zich in om deze drempels te verlagen, middels een sociaal platform te bieden voor mensen met een beperking.

Dit is waar we trots op zijn

Wij organiseren evenementen mét en vóór (jong) volwassenen met een beperking! Tijdens deze evenementen verbinden wij mensen met een beperking en mensen 'zonder' een beperking. We bereiken 1.000 mensen met een beperking in omgeving Amsterdam, Utrecht en Rotterdam.

Medewerkers
2 fte
Vrijwilligers
0
Sector Welzijn
Doelgroepen
Mensen met een beperking
Actief in
Nederland

Sinds 1 september 2020

Dit willen we bereiken

Mensen met een beperking komen in aanraking met cultuur, liefde, vrienden, sporten en uitgaan. En we focussen op bewustwording & spreken een zo groot mogelijke doelgroep aan, niet alleen mensen met een beperking. We stimuleren inclusie; kijken vanuit de wereld van een ander!

Dit gaven we uit in 2021

€ 115.058

Maatschappelijk doel
85%
Beheer en administratie
15%

Zo bereiken we ons doel

1. Door evenementen te organiseren die niet vanuit een zorg rol worden georganiseerd, maar wel met de nodige veiligheid/verantwoordelijkheid.
2. Sportactiviteiten organiseren en deelnemen aan reguliere sportevenementen. Vrijwilliger wordt gekoppeld als buddy, om samen doel te behalen.
3. Online platform waar alle evenementen/activiteiten te vinden zijn voor mensen met een beperking in Nederland!
4. Maatschappelijke teambuilding uitje; rolstoelbasketbal georganiseerd door ex-paralympiër Paul Toes om bewustwording te vergroten!

Dit besteedden we in 2021 aan het maatschappelijk doel Info

€ 97.598

Recreatie, sport en wensvervulling
100%

Zo komen wij aan ons geld

De Special Social Club ontvangt jaarlijks geld uit eigen fondsenwerving, ticket bijdrage van deelnemers op de evenementen, fondsen en particuliere donaties.

Dit waren onze inkomsten in 2021

€ 104.609

Particulieren
100%

Dit waren onze reserves en fondsen in 2021 Info

€ 47.064

Overige reserves
100%