Terug naar Register Erkende Goede Doelen

CBF-Erkenningspaspoort


ILD Care Foundation

'Je bent meer dan je ziekte'. Bevorderen van 'zorg op maat' voor patiënten met interstitiële longaandoeningen, gericht op de hele mens.

Dit willen we oplossen

Interstitiële longaandoeningen (ILD) zijn meestal onbekende, maar ernstige ziektebeelden. Astma en COPD kent iedereen. De ild care foundation stelt zich ten doel om via informatie en voorlichting hier verandering in te brengen en de zorg voor patiënten met ILD te optimaliseren.

Dit is waar we trots op zijn

Onderzoek, gefaciliteerd door de ild care foundation leidde tot 19 proefschriften en vele publicaties in medische tijdschriften. Helderheid over het gevaar v. blootstelling aan isolatiemateriaal en bestrijdingsmiddelen. Vergoeding biologicals als 3e lijnstherapie bij sarcoïdose.

Medewerkers
0
Vrijwilligers
0
Sector Gezondheid
Doelgroepen
Actief in
Aruba en Nederland

Sinds 1 juli 2016

Dit willen we bereiken

Kennis over en behandelingen bij ILD verbeteren. Preventie promoten, want veel ILD, ontstaan bijv. op de werkplek en zijn te voorkomen door goede voorlichting en preventieve maatregelen. Diagnostiek verbeteren en onbegrip wegnemen. Arts-patiënten communicatie verbeteren.

Dit gaven we uit in 2021

€ 50.921

Maatschappelijk doel
93%
Beheer en administratie
4%
Werving
2%

Zo bereiken we ons doel

1. Organiseren van Master Classes voor zorgprofessionals en voorlichtingsbijeenkomsten voor ILD-patiënten en betrokkenen.
2. Voorlichting geven door uitgifte van onze nieuwsbrief 'ild care today', evenals voorlichting-DVD's, video’s en natuurlijk de website.
3. Begeleiden en financieel mogelijk maken van (medisch) wetenschappelijk onderzoek en innovaties om kwaliteit van patiëntenzorg te verhogen.
4. Voorlichting en samenwerking met patiëntenverenigingen en b.v. het UWV om onbegrip betreffende ild, bv sarcoïdose, weg te nemen

Dit besteedden we in 2021 aan het maatschappelijk doel Info

€ 47.478

(Directe) dienst- en hulpverlening
100%

Zo komen wij aan ons geld

Donaties

Dit waren onze inkomsten in 2021

€ 35.565

Verkopen en overig
76%
Particulieren
24%

Dit waren onze reserves en fondsen in 2021 Info

€ 17.531

Overige reserves
100%