Terug naar Register Erkende Goede Doelen

CBF-Erkenningspaspoort


Quiet Community Tilburg

Quiet wil armoede verzachten, mensen die in armoede leven versterken en het verhaal van stille armoede vertellen.

Dit willen we oplossen

Armoede zorgt voor veel stress. Quiet wil zorgen voor geluksmomenten voor members (mensen die in armoede leven), zodat deze stress (tijdelijk) minder wordt. Armoede maakt denken aan de toekomst moeilijker. Quiet wil mét de mensen werken aan hun versterking.

Dit is waar we trots op zijn

Quiet Tilburg werkt met lokale sponsors (ongeveer 400), lokale vrijwilligers (ongeveer 50) en lokale huishoudens (ongeveer 1.600; in totaal ongeveer 7.000 personen). Per jaar leidt dat tot 10.000 geluksmomenten (een match tussen een sponsor en member van gratis product/dienst).

Medewerkers
4 fte
Vrijwilligers
39
Sector Welzijn
Doelgroepen
Minima
Actief in
Nederland

Sinds 1 februari 2021

Dit willen we bereiken

Onze mensen, de members, moeten de mogelijkheid hebben om ondanks hun armoede te kunnen genieten, hun situatie even te vergeten, weer mens te zijn, te leven in plaats van te overleven. En zo mogelijk te groeien en op te bloeien!

Dit gaven we uit in 2021

€ 370.532

Maatschappelijk doel
77%
Beheer en administratie
23%

Zo bereiken we ons doel

1. Quiet werkt vanuit vertrouwen. We houden een persoonlijke en uitgebreide intake. Onze inloop is toegankelijk en leidt tot ontmoeten en delen
2. Ons online platform verdeelt producten en diensten van sponsors aan (voorkeuren van) members. Dit leidt tot 4-6 geluksmomenten per jaar.
3. Members kunnen bij ons vrijwilliger worden en doorgroeien. In 2020 wonnen we de Nationale Vrijwilligersprijs vanwege onze aanpak hiervoor.
4. Quiet werkt samen met organisaties voor trainingen. hulp of coaching voor onze members. Om te werken aan eigen kracht, financiën of werk.

Dit besteedden we in 2021 aan het maatschappelijk doel Info

€ 286.882

(Directe) dienst- en hulpverlening
100%

Zo komen wij aan ons geld

De organisatiekosten worden betaald door twee vermogende particulieren. De uitgaven voor producten en diensten komen van lokale sponsors, fondsen en organisaties.

Dit waren onze inkomsten in 2021

€ 428.002

Bedrijven
76%
Organisaties zonder winststreven
12%
Particulieren
6%
Subsidies
5%

Dit waren onze reserves en fondsen in 2021 Info

€ 225.971

Bestemmingsreserves
59%
Bestemmingsfondsen
34%
Overige reserves
7%