Terug naar Register Erkende Goede Doelen

CBF-Erkenningspaspoort


Running Blind

Hardlopen en Nordic Walking voor iederéén met een visuele beperking mogelijk maken.

Dit willen we oplossen

De positieve effecten die hardlopen op het fysieke en mentale welbevinden heeft, moeten ook voor iedereen met een visuele beperking bereikbaar zijn. In brede zin: Running Blind draagt bij aan deelname door- en integratie van mensen met een visuele beperking in de loopsport.

Dit is waar we trots op zijn

We zijn onder andere trots op onze samenwerkingspartners en op het eerste Nederlands Kampioenschap Running Blind in 2019. Dit NK is een samenwerking tussen de Atletiekunie, de Stichting Zevenheuvelenloop, Running Blind, Nationale-Nederlanden en het Fonds Gehandicaptensport.

Medewerkers
0
Vrijwilligers
0
Sector Welzijn
Doelgroepen
Welzijn
Actief in
Nederland

Sinds 1 september 2016

Dit willen we bereiken

De kwaliteit van leven van zo veel mogelijk mensen met een visuele beperking door middel van (hard)lopen te verbeteren door de drempel om te gaan hardlopen voor beginners te verlagen en door ervaringen en inspiratie te delen met mensen met een visuele beperking en hun omgeving.

Dit gaven we uit in 2020

€ 61.250

Maatschappelijk doel
91%
Beheer en administratie
9%

Zo bereiken we ons doel

1. Uitbreiding van het landelijk netwerk van (weg)atletiek verenigingen met een afdeling voor lopers met een visuele beperking.
2. Het ontwikkelen van specifieke kennis over de optimale vorm van veilig hardlopen met een visuele beperking en deze kennis uit te dragen.
3. Via een gedifferentieerde aanpak in de volle breedte van loopervaring en ambitie vooral ook beginnende hardlopers te interesseren.
4. Met hardloop activiteiten belangstelling bij het brede publiek genereren om aangepast sporten beter in de samenleving te integreren.

Dit besteedden we in 2020 aan het maatschappelijk doel Info

€ 55.933

Recreatie, sport en wensvervulling
43%
Innovatie
41%
Voorlichting en bewustwording
15%
Aankoop en beheer
1%

Zo komen wij aan ons geld

Voor financiering wordt een beroep gedaan op landelijk opererende fondsen en sponsoring door bedrijven. Voor specifieke projecten gericht op onderzoek en innovatie wordt naar projectfinanciering gezocht die aansluit bij het onderwerp.

Dit waren onze inkomsten in 2020

€ 52.813

Bedrijven
49%
Particulieren
37%
Organisaties zonder winststreven
14%
Verkopen en overig
0%

Dit waren onze reserves en fondsen in 2020 Info

€ 35.859

Overige reserves
100%