Terug naar Register Erkende Goede Doelen

CBF-Erkenningspaspoort


Running Blind

Hardlopen en Nordic Walking voor iederéén met een visuele beperking mogelijk maken.

Dit willen we oplossen

De positieve effecten die hardlopen op het fysieke en mentale welbevinden heeft, moeten voor iedereen met een visuele beperking bereikbaar zijn. In brede zin: Running Blind stimuleert deelname door- en integratie van mensen met een visuele beperking in de loopsport.

Dit is waar we trots op zijn

We zijn onder andere trots op onze samenwerkingspartners en op het eerste Nederlands Kampioenschap (NK) Running Blind. Dit NK is een samenwerking tussen de Atletiekunie, de Stichting Zevenheuvelenloop, Running Blind, Nationale-Nederlanden en het Fonds Gehandicaptensport.

Medewerkers
0
Vrijwilligers
0
Sector Welzijn
Doelgroepen
Mensen met een beperking
Actief in
Nederland

Sinds 1 september 2016

Dit willen we bereiken

Het plezier van buiten hardlopen en Nordic Walking voor zoveel mogelijk mensen met een visuele beperking mogelijk te maken. Hardlopen met een buddy is een heel toegankelijke sport voor mensen met een visuele beperking. Running Blind helpt je dankzij 15 jaar ervaring veilig op pad

Dit gaven we uit in 2021

€ 48.281

Maatschappelijk doel
93%
Beheer en administratie
7%

Zo bereiken we ons doel

1. Uitbreiding van het regiogroepen bij reguliere atletiekverenigingen en loopgroepen: inclusief sporten voor mensen met een visuele beperking
2. Het uitdragen van de specifieke kennis over de optimale vorm van veilig en plezierig hardlopen met een visuele beperking.
3. Via een gedifferentieerde aanpak los van loopervaring en ambitie vooral ook niet- sporters / beginnende hardlopers te motiveren.
4. Met hardloop activiteiten belangstelling bij het brede publiek genereren om aangepast sporten beter in de samenleving te integreren.

Dit besteedden we in 2021 aan het maatschappelijk doel Info

€ 44.904

Voorlichting en bewustwording
64%
Innovatie
15%
Aankoop en beheer
12%
Recreatie, sport en wensvervulling
9%

Zo komen wij aan ons geld

Voor financiering wordt een beroep gedaan op landelijk opererende fondsen en sponsoring door bedrijven. Voor specifieke projecten gericht op onderzoek en innovatie wordt naar projectfinanciering gezocht die aansluit bij het onderwerp.

Dit waren onze inkomsten in 2021

€ 33.849

Bedrijven
50%
Particulieren
26%
Organisaties zonder winststreven
22%
Verkopen en overig
2%

Dit waren onze reserves en fondsen in 2021 Info

€ 36.197

Overige reserves
100%