Terug naar Register Erkende Goede Doelen

CBF-Erkenningspaspoort


Stichting Barnabas

Stichting Barnabas is een christelijke organisatie die hulp, troost en bemoediging brengt aan kwetsbare mensen in onstabiele landen.

Dit willen we oplossen

Er zijn veel mensen die vergeten worden, Syrische vluchtelingen in Libanon, de armen in Congo, minderheden in Pakistan. Wij bieden hulp, troost en bemoediging aan kwetsbare mensen in onstabiele landen.

Dit is waar we trots op zijn

We richten ons op initiƫren en ontwikkelen van lokale activiteiten in strategische gebieden van nood door samen te werken met lokale leiders. Wij stellen hun in staat om de meest kwetsbare mensen identificeren, vervolgens helpen en bemoedigen.

Medewerkers
0
Vrijwilligers
15
Doelgroepen
Actief in

Sinds 1 juni 2021

Dit willen we bereiken

De drijfsfeer van ons werk en de lokale leiders waar we mee werken is om te leven zoals Jezus leefde. Dat betekent, God lief hebben boven alles en je naaste als jezelf.

Dit gaven we uit in 2021

€ 116.788

Maatschappelijk doel
97%
Beheer en administratie
2%
Werving
1%

Zo bereiken we ons doel

1. Onderwijs: Ondersteunen van scholen of schoolgeld om kwetsbare kinderen toch de mogelijkheid te geven naar school te gaan.
2. Water: Het slaan van nieuwe waterputten, waterputtenreparatie project en uitreiken van waterfilters.
3. Praktische hulp: We ondersteunen kwetsbare mensen op het gebied van voedsel, medische zorg, micro-ondernemerschap en transport.
4. Training & Bemoediging: Naast het brengen van praktische hulp, zijn persoonlijke bezoeken een belangrijk onderdeel van ons werk.

Dit besteedden we in 2021 aan het maatschappelijk doel Info

€ 112.892

(Directe) dienst- en hulpverlening
100%

Zo komen wij aan ons geld

Het grootste deel van onze inkomsten krijgen wij van particulieren, mensen die onze missie een warm hart toedragen. Daarnaast ontvangen wij giften van andere stichtingen, bedrijven en kerken.

Dit waren onze inkomsten in 2021

€ 111.488

Particulieren
95%
Verkopen en overig
5%

Dit waren onze reserves en fondsen in 2021 Info

€ 516.499

Overige reserves
86%
Bestemmingsreserves
14%