print PDF
CBF-Erkenningspaspoort

Stichting StotterFonds

Wij willen deugdelijke informatie geven over stotteren en daardoor de sociale en maatschappelijke impact van stotteren sterk verminderen.
Info Sinds 1 september 2016

Dit willen we oplossen

Wij willen alle mythes en taboes rond stotteren ontkrachten door onze bijdrage aan het (wetenschappelijk) doorgronden van stotteren. Daardoor vermindert de impact van stotteren als sociaal en maatschappelijk probleem. Personen met stotteren krijgen nog niet altijd gelijke kansen.

Dit is waar we trots op zijn

Wij zijn er trots op dat wij al vele jaren een campagne hebben kunnen voeren op Wereldstotterdag 22-10. Door het geven van informatie is er al veel meer bekend bij het grote publiek over stotteren en geven we mensen met stotteren een platform. We maakten stotteren bespreekbaar.

Dit willen we bereiken
Wij willen het fenomeen stotteren doorgronden en die kennis bij iedereen die ermee te maken heeft laten aankomen. Als gevolg daarvan kan en moet de impact van stotteren sterk verminderen. Preventie van stotteren bij jonge kinderen is daarbij een belangrijk speerpunt.
Dit gaven we uit in 2020 € 35.959
  • Maatschappelijk doel 53%
  • Beheer en administratie 47%
Zo bereiken we ons doel
1. Een website met actuele en wetenschappelijke informatie over stotteren voor alle leeftijden en verschillende mogelijkheden voor therapie.
2. Vraagbaak voor mensen met stotteren en/of alle andere personen die hier (in)direct mee te maken hebben of hier meer over willen weten.
3. Een landelijke campagne op wereldstotterdag (22-10) en het ontwikkelen en verspreiden van voorlichtingsmateriaal voor alle leeftijden.
4. Het (financieel) ondersteunen en/of faciliteren van wetenschappelijk onderzoek en/of verzamelen van kennis over (alle vormen van) stotteren.
Dit besteedden we in 2020 aan het maatschappelijk doel Info € 18.917
  • Voorlichting en bewustwording 100%
Zo komen wij aan ons geld
Onze inkomsten bestaan vnl. uit bijdragen vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Ned. Ver. voor Stottertherapie (NVST) en de patiëntenvereniging Demosthenes. Een (relatief) klein deel van onze inkomsten komen uit donaties, giften, schenkingen en verkoop van producten.
Dit waren onze inkomsten in 2020 € 57.700
  • Organisaties zonder winststreven 53%
  • Particulieren 46%
  • Verkopen en overig 1%
Dit waren onze reserves en fondsen in 2020 Info € 80.101
  • Bestemmingsreserves 96%
  • Overige reserves 4%
Medewerkers Info 0
Vrijwilligers Info 0
Sector Gezondheid
Doelgroepen 2 doelgroepen
Actief in Nederland

Ga naar de website van het goede doelOpen

 

Misschien vind je goede doelen uit deze sectoren ook interessant?

Welk Erkend Goed Doel past bij jou? Doe nu de test en kom er binnen één minuut achter.

Doe de DonatieTest

Het CBF houdt toezicht op Erkende Goede Doelen.

Meer weten? CBF - Toezichthouder Goede DoelenGa naar cbf.nl