Waarom kiezen voor de Erkenning?

Goede doelen met een Erkenning profiteren van vele voordelen. Niet voor niets zijn er al ruim 570 Erkende Goede Doelen in Nederland, waarmee nu ongeveer 80 procent van het particuliere geefgeld onder actief toezicht staat van het CBF.

Steeds meer organisaties vragen de Erkenning aan. Als goed doel wil jij toch ook profiteren van de voordelen van de Erkenning?

  • Met de Erkenning geef je blijk van vertrouwen. Als Erkend Goed Doel laat je weten dat je voldoet aan de strenge kwaliteitscriteria en je extern onafhankelijk laat controleren. Hiermee geef je een krachtig signaal af: we laten zien dat we een professionele sector zijn met gedegen toezicht. Dat helpt bij het werven van geld en middelen van donateurs en andere geldverstrekkers en de inzet van vrijwilligers.
  • Als Erkend Goed Doel mag je het ‘Erkend Goed Doel’-logo voeren en actief uitdragen in alle publicitaire uitingen. Je bent daardoor makkelijk herkenbaar en vindbaar. Je krijgt het CBF-Erkenningspaspoort en jouw goede doel wordt opgenomen in het register van het CBF. Iedereen die dit register raadpleegt, weet dat de vermelde Erkende Goede Doelen hun zaken op orde hebben.
  • Met de Erkenning leg je jezelf kwaliteitscriteria op die helpen om verder te professionaliseren. Daarnaast profiteer je met de Erkenning van de sectorbrede inzichten en kennis van het CBF om je nog meer te ontwikkelen.
  • Met de Erkenning voldoe je aan de standaard in de sector. Brancheorganisaties, ministeries, gemeenten, banken, loterijen en de Belastingdienst pleiten voor de Erkenning als voorwaarde voor samenwerking. Als je bijvoorbeeld lid wilt worden van de brancheorganisaties Goede Doelen Nederland en Nederland Filantropieland, dan is de Erkenning vereist.

‘We willen betrouwbaarheid uitstralen naar iedereen die met ons werkt.’
Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren


Ben je een bestuurder van een goed doel, lees dan meer over de eisen waaraan je moet voldoen voor het aanvragen van de Erkenning.

Wij zijn geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie onder registratienummer C-130 & lid van het International Committee on Fundraising Organizations.