Terug naar Register Erkende Goede Doelen

CBF-Erkenningspaspoort


Vrienden van het Elkerliek

Ons doel is om het verblijf, het comfort en mogelijk herstel van patiënten van het Elkerliek ziekenhuis te veraangenamen.

Dit willen we oplossen

De Vrienden van het Elkerliek willen dat patiënten van het Elkerliek het ziek zijn tijdens een verblijf in het ziekenhuis even kunnen vergeten.

Dit is waar we trots op zijn

Op de gezinskamer van de afdeling Kind & Jeugd, het interactieve fietssysteem voor dialysepatiënten, op de KWIEK-beweegroute voor alle patiënten en bezoekers, op VR-brillen die patiënten helpen bij chronische pijn en op de shuttledienst die patiënten op ons terrein vervoert.

Medewerkers
0
Vrijwilligers
0
Sector Gezondheid
Doelgroepen
Patiënten
Actief in
Nederland

Sinds 1 augustus 2017

Dit willen we bereiken

Wij streven ernaar om patiënten in het Elkerliek het ziek zijn even te doen vergeten door hun verblijf te veraangenamen in materiële of immateriële zin. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een huiskamer die voelt zoals thuis of aan een verwendag.

Dit gaven we uit in 2021

€ 25.504

Maatschappelijk doel
49%
Werving
47%
Beheer en administratie
4%

Zo bereiken we ons doel

1. Door materiële en immateriële projecten te financieren die het ziek zijn even doen vergeten of verblijf in het ziekenhuis veraangenamen.
2. Dat kunnen we doen door donaties van particulieren, bedrijven en fondsen en door opbrengsten uit acties van serviceclubs, scholen e.d.
3. Ook organiseren we met enige regelmaat een fondsenwervend evenement ten bate van onze doelstelling.
4. Door materiële en immateriële projecten te financieren die het ziek zijn even doen vergeten of verblijf in het ziekenhuis veraangenamen.

Dit besteedden we in 2021 aan het maatschappelijk doel Info

€ 12.554

(Directe) dienst- en hulpverlening
100%

Zo komen wij aan ons geld

Wij werven particuliere en zakelijke donateurs, benaderen fondsen en steunstichtingen en/of organisaties als scholen en serviceclubs voor een mogelijke financiële bijdrage.

Dit waren onze inkomsten in 2021

€ 19.347

Bedrijven
64%
Particulieren
34%
Verkopen en overig
3%

Dit waren onze reserves en fondsen in 2021 Info

€ 180.577

Overige reserves
81%
Bestemmingsfondsen
19%