Terug naar Register Erkende Goede Doelen

CBF-Erkenningspaspoort


Vrienden van het Elkerliek

Ons doel is om het verblijf, het comfort en mogelijk herstel van patiënten van het Elkerliek ziekenhuis te veraangenamen.

Dit willen we oplossen

De Vrienden van het Elkerliek willen dat patiënten van het Elkerliek het ziek zijn tijdens een verblijf in het ziekenhuis even kunnen vergeten.

Dit is waar we trots op zijn

Op de gezinskamer van de afdeling Kind & Jeugd, waarin ouders en kinderen samen kunnen zijn. Op het interactieve fietssysteem waarmee dialysepatiënten tijdens hun behandeling toch een geweldige beleving hebben. En op de KWIEK-beweegroute voor alle patiënten en bezoekers.

Medewerkers
0
Vrijwilligers
0
Sector Gezondheid
Doelgroepen
Actief in
Nederland

Sinds 1 augustus 2017

Dit willen we bereiken

Wij streven ernaar om patiënten in het Elkerliek het ziek zijn even te doen vergeten door hun verblijf te veraangenamen in materiële of immateriële zin. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een huiskamer die voelt zoals thuis of aan een verwendag.

Dit gaven we uit in 2020

€ 42.327

Maatschappelijk doel
63%
Werving
29%
Beheer en administratie
9%

Zo bereiken we ons doel

1. Door materiële en immateriële projecten te financieren die het ziek zijn even doen vergeten of verblijf in het ziekenhuis veraangenamen.
2. Dat kunnen we doen door donaties van particulieren, bedrijven en fondsen en door opbrengsten uit acties van serviceclubs, scholen e.d.
3. Ook organiseren we met enige regelmaat een fondsenwervend evenement ten bate van onze doelstelling.
4. Door materiële en immateriële projecten te financieren die het ziek zijn even doen vergeten of verblijf in het ziekenhuis veraangenamen. 2

Dit besteedden we in 2020 aan het maatschappelijk doel Info

€ 26.457

(Directe) dienst- en hulpverlening
100%

Zo komen wij aan ons geld

Wij werven particuliere en zakelijke donateurs, benaderen fondsen en steunstichtingen en/of organisaties als scholen en serviceclubs voor een mogelijke financiële bijdrage.

Dit waren onze inkomsten in 2020

€ 34.045

Particulieren
53%
Bedrijven
47%

Dit waren onze reserves en fondsen in 2020 Info

€ 186.747

Overige reserves
74%
Bestemmingsfondsen
26%