Terug naar Register Erkende Goede Doelen

CBF-Erkenningspaspoort


Adopteer Regenwoud

AdopteerRegenwoud zet zich in voor het behoud en herstel van minimaal 2000ha regenwoud in Costa Rica door middel van aankoop en bescherming.

Dit willen we oplossen

Het regenwoud in Costa Rica is één van de meest mooie en bijzondere plekken op aarde met een hele hoge biodiversiteit aan planten en dieren. Essentieel om te behouden voor huidige en toekomstige generaties. Helaas verdwijnt het regenwoud in rap tempo en dat is zorgelijk.

Dit is waar we trots op zijn

Wij zijn er trots op dat wij momenteel 224 hectare Costa Ricaans regenwoud actief beschermen, een lokale vertegenwoordiging hebben, werken met louter vrijwilligers, de lokale bevolking ondersteunen met, oa., werk en dat er meerdere langdurige onderzoeken in het reservaat lopen.

Medewerkers
0
Vrijwilligers
0
Doelgroepen
Actief in
Costa Rica

Sinds 1 december 2018

Dit willen we bereiken

Het behoud en herstel van minimaal 2000ha regenwoud in Costa Rica. Wij beschermen dit woud, bieden toekomstperspectief voor lokale bevolking, leiden kinderen op om zich bewust te zijn van het belang van het regenwoud en we doen onderzoek naar, onder andere, de biodiversiteit.

Dit gaven we uit in 2021

€ 167.780

Maatschappelijk doel
98%
Werving
2%
Beheer en administratie
1%

Zo bereiken we ons doel

1. Door het kopen van land en dit zo snel mogelijk onder de natuurbeschermingswet van Costa Rica te plaatsen. Wanneer nodig wordt er herbebost.
2. Door de natuur te beschermen creëren we werkgelegenheid en een gezondere leefomgeving en betrekken de lokale omgeving waar we kunnen.
3. Wij delen onze kennis over het belang van natuurbehoud. In Costa Rica richten we ons op de lokale bevolking, in Nederland op schoolkinderen.
4. Met het onderzoek in ons reservaat creëren we kennis over en inzicht in de biodiversiteit en ecologische integriteit van het gebied.

Dit besteedden we in 2021 aan het maatschappelijk doel Info

€ 163.603

Aankoop en beheer
100%

Zo komen wij aan ons geld

We halen geld op bij particulieren, bedrijven en fondsen. We sluiten (innovatieve) partnerschappen met organisaties die onze missie delen of daaraan willen bijdragen. Ook nemen we deel aan relevante netwerken.

Dit waren onze inkomsten in 2021

€ 155.920

Particulieren
51%
Bedrijven
33%
Organisaties zonder winststreven
16%

Dit waren onze reserves en fondsen in 2021 Info

€ 119.959

Overige reserves
43%
Bestemmingsreserves
38%
Bestemmingsfondsen
19%

Misschien vind je goede doelen uit deze sectoren ook interessant?